LELKIZŐ

A ha­lál­ról val­lott Osz­vald Ma­rika

So­káig ápolta imá­dott édes­ap­ját, aki mél­tó­ság­gal vi­selte a ha­lált, ezzel pedig az ope­rett­éne­kes­nőre is ha­tott.
  • Szerző: Ripost

Oszvald Marika szerető családban nőtt fel, de édesanyját már 30 éves korában elvesztette. Édesapja azonban szép kort élt meg, és az operetténekes azt is tőle tanulta, hogy ne féljen a haláltól. A BEST magazinnak elmondta, hogy nagyon szerette az édesapját:

"Mindig azt gondoltam, apámmal a Jóisten lejött a földre. Imádtam őt" - mesélte Oszvald Marika.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Oszvald Marika szerint el lehet fogadni a halált.
Oszvald Marika szerint el lehet fogadni a halált.

Amikor az idős férfi élete végén a rákkal küzdött, állapotát méltósággal, panaszkodás nélkül tűrte. Az operetténekes három éven át gondozta.

"Sok időt töltöttünk együtt, sokat beszélgettünk... Apám halálos ágya mellett megtanultam, nem kell félni a haláltól. Ha nincs fájdalom, gyötrődés, a halál elfogadható dolog" - emlékezett vissza.

Oszvaldnak a szeretet sokkal fontosabb, mint a szerelem. Házassága másfél év után ért véget, ám annyira szerették egymást, hogy még 25 éven át laktak együtt. Újabb házasságra azonban nem vágyik:

"Miután hivatalosan elváltunk, megörültem a szabadságomnak, és eldöntöttem, többé nem megyek férjhez. Nagyon jól megvagyok egyedül, de nem vagyok magányos."

Eközben a címlapon