HŰHA

Osz­ter Sán­dor­nak elege lett: Min­den­kit be­pe­re­lek

Osz­ter Sán­dor tóépí­tési ter­vei nem zaj­la­nak zök­ke­nő­men­te­sen.

Oszter Sándor színész diósjenői birtokán folyó építési munkálatok miatt a helyiek háborognak, a napokban pedig fel is jelentették.Ő azonban engedélyekkel próbálja bizonyítani: jogszerűen építkezik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Napok óta Oszter Sándor halastaváról szólnak a hírek, amit a kertje végébe tervezett. Állítólag jogszerűtlenül – mondják a helyiek, akik attól félnek, az építkezés visszafordíthatatlan károkat okoz a környezetben. Szerintük Oszter elterelt egy patakot. Jelenleg nem folynak munkálatok az Oszter kúria területén. A Jászai Mari-díjas színészt a a minap otthonában látogatta meg. Sándor nyíltan beszélt az őt ért támadásokról és több hivatalos iratot is közszemlére tett.

"Itt vannak az engedélyek tessék, le lehet fotózni, de hiába, mégis ezzel foglalkozik mindenki”

– kezdte csalódottan Oszter Sándor.

Oszter Sándor megmutatta a terveket és az engedélyeket
Oszter Sándor megmutatta a terveket és az engedélyeket

"Érdekes módon velem még senki nem beszélt, csak a polgármester és egy képviselő, aki berontott a birtokomra és köszönés nélkül követelte a terveket és az engedélyeket. Úgy járkálnak ki-be, mintha zarándokhely lenne, de nincs kizárva, hogy az is lesz… – sóhajtott.- A polgármester leállíttatta a munkálatokat, de nincs joga felülbírálni a szabályosan kiadott engedélyeket, ráadásul ő maga írta alá és fogadta el a terveket.

Egy biztos, mindenkit be fogok perelni, aki hátráltatta a munkálatokat. Csak egy markológép százhatvanezer forintba kerül nekem, hogy dolgozik a terepen. Megfizetik majd az árát!

Ami még bosszantóbb, hogy legalább fél éve nem jön víz a hegyről és a diósjenői tó sem miattam iszaposodott el. Ez röhej!" – jelentette ki Oszter.

Eközben a címlapon

"Én lettem az ügyeletes rosszfiú és kezdem unni ezt a szereposztást" – mérgelődött a Kossuth-díjas színész, aki a -nak leszögezte: nem hagyja annyiban a dolgot, azt mondja: vagy így vagy úgy, de lesz halastava.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban Diósjenő polgármesterét is, hogy megkérdezzük: miért fogadta el az az építési engedélyt, ha most azt ellenzi. Érdekes választ kaptunk.

"Lakossági nyomásra szavazta meg a képviselő testület, hogy Oszter Sándor addig ne folytassa a munkálatokat, amíg az összes engedélyét nem mutatta be. Én láttam a terveket és az engedélyt is, de az emberek féltik az otthonaikat. Attól tartanak, hogy a gát mögötti vízmennyiség esetleg veszélyt jelenthet rájuk. Egy biztos, én nem vagyok hatóság, így nem állíthattam le a munkálatokat Oszter úr birtokán. Úgy gondolom, ha a katasztrófavédelemnek a földhivatalnak és más hatóságoknak lenne problémája az épülő tóval, már a helyszínen lennének és leállították volna a folyamatot. Ez nem történt meg, nyilván nem véletlenül" - mondta lapunknak Tóth János polgármester.