MANI

Össze­kap­csolta az A-Híd An­gyal­föl­dön a vil­la­most a vas­út­tal

A fő­vá­rosi ke­rü­let­ben mos­tan­tól a vil­la­mos- és busz­já­ra­tok, il­letve a vasút kö­zött aka­dály­men­tes, lift­tel el­lá­tott lé­te­sít­mény­ben lehet át­szállni.
bkk.hu (illusztráció)
bkk.hu (illusztráció)

Új villamos- és buszmegállót adott át a forgalomnak Angyalföld vasútállomásnál a BKK. A társaság honlapja szerint a beruházás megteremtette a 12M, a 14M metrópótló villamos, a 30-as buszcsalád, valamint az esztergomi vasútvonalon közlekedő vonatok közti közvetlen átszállási lehetőséget.

EZT OLVASTAD MÁR?

A projektet  az Uvaterv Zrt. tervei alapján az A-Híd Zrt. kivitelezte, a vállalat többek között az alábbi feladatokat látta el:

  • 2db új szélsőperont építettek akadálymentes megközelítés biztosításával,
  • a területet érintő felsővezetéki hálózat oszlopait lecserélték és a közvilágítást is átépítették,
  • perontetőket telepítettek,
  • az aluljáró vasbeton szerkezetét átalakították
  • és az útpályát is átépítették két új buszmegállóval és szintbeni gyalogos átvezetéssel.

Így vált könnyebbé az átszállás

A két említett villamos, továbbá a 30-as, a 30A, a 230-as, a 914-es és a 914A busz új megállóhelye az kibővített vasúti aluljáróból immár közvetlenül közelíthető meg. A villamos- és buszjáratok, valamint a vasút között akadálymentes, jelzőlámpával biztosított átszállási kapcsolat létesült. A Béke utcai aluljáróból a vasúti peronokra a feljutás lépcsőn és liftekkel is biztosított.

A munkálatok helyszínrajza
A munkálatok helyszínrajza

A közleményből kiderül, a fejlesztés által az új átszállási lehetőség nagy segítséget jelent az észak-nyugati agglomerációból érkező, Észak-Pest felé közlekedő utasoknak – különösen az M3-as metró felújításának idején. A vasúti aluljáró közvetlen közelében található villamos-megállóhely és buszmegálló átépítése a NIF Zrt. azon beruházásához kapcsolódott, melyben átépült az Angyalföld vasútállomás.

A BKK hangsúlyozza, hogy a többek között Angyalföldet és Óbudát is összekötő vonatok a városon belüli utazás alatt Budapest-bérlettel is igénybe vehetők.

Eközben a címlapon