FITTFAZÉK

Össze­há­za­so­dott a kó­kusz és a krumpli: ki­tört a leg­újabb di­é­tás őrü­let

Le­he­tet­len el­­len­állni ennek az is­­teni sü­­te­­mény­­nek! Sze­­ren­­csére nem is kell, mert nincs benne liszt, nyu­­god­­tan ehetsz be­­lőle több sze­­le­­tet is! Imádni fogod, mert nem hiz­lal!

Egy édesség amit bármikor, bárhol megehetsz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezért nem fogja megemelni a vércukor-szinted. Édesszájú diétázóknak a legjobb választás!

Kókuszos-édesburgonyás szelet

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze olvasztott kókuszzsír
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1/2 csésze puhára főzött, áttört édesburgonya
  • 1 csésze kókusztej
  • 2 db tojás
  • 2 csésze mandula liszt
  • 3 evőkanál kókusz liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • kevés só
  • kókuszzsír a forma kikenéséhez

Így készítsd el:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra és kenj ki kókuszzsírral egy közepes méretű hőálló üvegtálat.

2. Keverd össze egy tálban az olvasztott kókuszzsírt, a kókusztejet és az édesítőt.

Eközben a címlapon

3. Add hozzá az édesburgonyapürét és a tojásokat.

4. Ezután jöhet a kétfajta liszt és a fűszerek. Keverd egységes masszává az egészet.

5. Öntsd a kikent sütőformába és süsd 45 percig.

6. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kellőképpen megsült-e. Amikor aranybarna színű, akkor végezd el a próbát.

Fotó: 123RF

Várd meg, amíg kihűlt, mert akkor tudod szépen szeletelni. Légmentes csomagolásban 3-4 napig is eltartható.