RIPOSTER

Össze­fog az or­szág a par­lag­fű­ir­tá­sért! Vo­na­to­kon is támad a pol­len

Sorra ér­kez­nek szer­kesz­tő­sé­günkbe a be­je­len­té­sek a par­lag­fű­vel szennye­zett te­rü­le­tek­ről. Ol­va­só­ink össze­fog­tak, egyet­ér­te­nek ve­lünk: elég volt a tö­kö­lés­ből! A pol­lent a vo­na­tok is ter­jesz­tik: egyik ol­va­sónk a fo­nyód­li­geti vas­úti meg­ál­ló­ban, má­si­kuk a Pók utcai la­kó­te­lep­nél, a vas­úti töl­tés mel­lett ta­lált vi­ruló gyom­nö­vényt.
  • Szerző: Ripost

Újabb, parlagfűvel szennyezett területeket jelentettek a olvasói! Nem túlzás, hogy a parlagfű-allergiások országa vagyunk, kétmillió magyar szenved a gyomnövénytől. A ezt nem hagyja annyiban, lapunk folyamatosan bemutatja azokat a területeket, ahol még mindig nem nyírták le a gyomnövényt, és ebben segítségünkre vannak olvasóink.

Majdnem megharagudott ránk annak a pestszenterzsébeti parlagfűmezőnek a tulajdonosa, amit elsőként tettünk szóvá, hiszen máris kapta a felszólítást a polgármesteri hivataltól: ha nem kaszáltatja le azonnal a területet, súlyos büntetést kap. Fotósunkkal közölték: be se tehette volna a magánterületre a lábát. Ez azonban nem számít, a lényeg, hogy azonnal nekiláttak a parlagfűmentesítésnek, az erzsébeti lakótelepen és a Duna parti lakóparkban élők nagy megkönnyebbülésére.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A cikke után jelentkezett Edina, aki arról számolt be, hogy a Csömöri HÉV vonalán, a családi házak közelében virágzik a parlagfű több kilométeren keresztül, és eddig nem foglalkozott ezzel a MÁV-HÉV – ennek a cégnek a tulajdonában van a sínek melletti terület is. A  még pénteken kereste a társaságot, ám érdemi választ csak tegnap kaptunk.

„Szerződéses partnercég közreműködésével folyamatosan végzik a zöldterületek karbantartását. A H9-es vonalrészen a jelenlegi ütemezés szerint legkésőbb jövő hét (augusztus 20-val kezdődő hét) közepére megtörténik a terület karbantartása. A MÁV-HÉV az érintettek szíves türelmét kéri”

– közölte a -tal a vasúttársaság, azaz a törvényi előíráshoz képest csak másfél hónappal később nyírják le a durva allergiát okozó parlagfüvet a sínek mellől.

Fotó: Keller Mátyás
Hogy olvasóink hol fedeztek még fel parlagfűmezőket és tavaly mekkora összeg érkezett be a bírságból, a napilap szerdai számából kiderül! Keresd az újságárusoknál!

Továbbra is várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A Ripost segít! Email cím: ripostinfo@ripostmedia.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Parlagfűvel szennyezett terület miatt bejelentést tehet az alábbi hivatalokban is: – kormányablakoknál – belterület esetén a helyi önkormányzatnál, külterület esetén a járási földhivatalnál – megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi osztályainál – a Nébih ügyfélszolgálatán (elektronikus úton) Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!