FÜLES

Ki­de­rült, ez az ap­ró­ság okozta a ha­tal­mas bot­rányt az Os­ca­ron

Ha­tal­mas ka­va­ro­dás volt a 89. Oscar-gálán, ami­kor a leg­jobb film díját je­len­tet­ték be. Elő­ször té­ve­dés­ből a Ka­li­for­niai álom­nak adták a szob­rocs­kát.
  • Szerző: Ripost

Elképesztő baki történt hétfő hajnalban az Oscar-díj átadó utolsó felében. Warren Beatty és Faye Dunaway kapta a megtiszteltetést, hogy bejelenthesse a legjobb filmnek járó elismerést, ám mivel rossz borítékot kaptak a kezükbe, elrontották. Azt mondták, a Kaliforniai álomért jár a díj, azonban a Holdfénynek kellett volna kapnia. Pár pillanattal később ki is javították a hibát.

Ebből lett a botrány!

Warren Beatty ugyanis azt mondta, a legjobb női főszereplőnek adandó díjhoz járó boríték volt a kezében. Ebben Emma Stone neve volt olvasható, aki a Kaliforniai álomért kapta a díjat. Ő viszont később azt mondta, nem érti, mit beszél Beatty, a boríték nála volt, így sokan egy rosszul kivitelezett hazugságot sejtettek a dolog mögött. Helytelenül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Amerikai Filmakadémia szabályzata alapján két boríték van minden kategória esetében, az egyiket a nyertesek kapják. Amikor Warren Beatty és Faye Dunaway felment a színpadra, ők is kaptak egy borítékot, de azt nem nézték meg hogy mi volt ráírva. Így került rossz boríték Beatty kezébe.

Az ABC News mutatott rá, hogy a borítékon a Actress in a Leading Role azaz Legjobb női főszereplő felirat látható. Ebben pedig a Kaliforniai álom főszereplőjének, Emma Stone-nak a neve szerepelt.

A két boríték azért fontos, mert az átadáskor a másik borítékot a díjazottak kapják, vagyis Emma Stone-nál már volt egy ilyen boríték. Ő például nem is értette, miért mondja azt Beatty, hogy nála volt.

A Kaliforniai álom stábja már a köszönőbeszédet mondta, amikor Jordan Horowitz producer bejelentette, hogy nem ők, hanem a Holdfény nyerte a legjobb filmnek járó díjat.

Eközben a címlapon

Tavaly a Miss Universe döntőjén hasonló hiba történt. Akkor Steve Harvey hirdetett rossz nyertest.