MANI

Örül­het­nek a ka­pa­rós sors­je­gyek sze­rel­me­sei

Feb­ruár 8-tól ér­ke­zik a leg­újabb sors­jegy­csa­lád: a kü­lön­le­ges, fémes ha­tású Arany, Ezüst és Bronz trió, amellyel akár 50, 20 vagy 10 mil­lió fo­rin­tos fő­nye­re­mény is gaz­dára ta­lál­hat a sors­je­gyek sze­rel­me­sei kö­zött.

A felnőtt magyarok kedvelik a sorsjegyeket, az Ötöslottó után a kaparósokkal játszanak legszívesebben. A közhiedelemmel ellentétben nem az idősebb korosztály, hanem a 18 -29 évesek - közülük is inkább a hölgyek - körében a legnépszerűbbek, derül ki a Szerencsejáték Zrt. legújabb sorsjegyszokásokkal kapcsolatos reprezentatív felméréséből. A játékosok nagyon szeretik a sorsjegyújdonságokat és többségük azonnal ki is próbálja, amint egy új típus megjelenik a palettán. A kutatásból az is látszik, hogy a sorsjegykedvelők inkább saját kezükre bízzák szerencséjüket, így legtöbben maguk választják ki a legszimpatikusabb sorsjegyet a felkínált kötegből. Amennyiben első alkalommal nem sikerült nyerniük, a többség ad még egy esélyt Fortunának. 

További érdekesség, hogy míg a hölgyek inkább a horoszkópos, szerencseszimbólumokra épülő sorsjegyeket kedvelik, addig a férfiak a kártyajáték és a kaszinó tematikájú kaparósokat preferálják. A nők születésnap vagy névnap alkalmából is előszeretettel lepik meg családtagjaikat, barátaikat, ezzel szemben a férfiak inkább csak saját maguknak vásárolnak sorsjegyet.

A hazai lottótársaság újonnan kibocsátott Arany, Ezüst, Bronz elnevezésű sorsjegycsaládja - csakúgy, mint a dobogó három foka - fokozatosan egyre nagyobb összegben kínálja a nyereményeket. Az Arany sorsjeggyel ezer forinttól kezdődően a több milliós összegeken át, akár 50 millió forint is gazdára találhat. Az Ezüst sorsjegy kétszer is 20 millió forintos, míg a Bronz sorsjegy 10 millió forintos főnyereményt kínál a játékosoknak. A sorsjegyek esetében újra találkozhatunk a népszerű és izgalmas „10x”, „20x” és „50x” szimbólumokkal, amelyekkel a nyeremény jelentősen megtöbbszörözhető