BOZÓT

Or­szág­gyű­lési kép­vi­selő a la­kás­maffi­á­ban?

Az ag­resszív meg­nyil­vá­nu­lá­sa­i­ról el­hí­re­sült po­li­ti­kus alá­írása is ott van ügy­véd­ként jó né­hány kétes, sze­gény em­be­re­ket ki­sem­miző szer­ző­dé­sen.
  • Szerző: Ripost

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője korábban ügyvédként dolgozott, és

több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak.

Az Echo TV Informátor című műsora be is mutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel.

Többek között az ő közreműködésével tettek ki saját házából egy idős asszonyt. Furcsa egybeesés, hogy Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

„A bűnözőkből, közjegyzőkből, földhivatali dolgozókból és ügyvédekből álló lakásmaffia gusztustalan tevékenységének rengeteg áldozata volt. Sokakat öngyilkosságba kergettek, rengetegen pedig földönfutók lettek. A bűnszervezet ma is létezik, csak a módszerek változtak” – hallható az Echo TV  Informátor című műsorában, amely a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét, működését dolgozta fel. A tévécsatorna stábja  talált például egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződést, amelyen a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel.

A károsult Fürst Mihályné, miután kiforgatták ingatlanából, feljelentette a jobbikos politikust a Budapesti Ügyvédi Kamaránál,ahol aztán fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. A tévécsatorna úgy tudja, 1994-ben és 2000-ben szintén vizsgálat indult ellene, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából.

Az adásból kiderült, az asszony felkeresett olyanokat, akiknek szerződését szintén Damm Andrea készítette, és ők is hasonlóan jártak.

Szintén  Damm Andrea készítette azt a szerződést, és így járt el velük szemben is, mint velem. Náluk úgy volt, hogy a fia, vagy ki, a kocsmában ismerkedett meg egy cigány emberrel, aki aztán megvette Damm Andrea közreműködésével a lakást és beköltözött, őket meg az utcára küldte. A nagymamát is kirakta” – tette hozzá.