RIPOSTER

Or­szág­gyű­lési ha­tá­ro­zat a Soros-terv­ről. No de me­lyik a leg­gaz­da­gabb párt?

Ha­tá­ro­zati ja­vas­la­tot fo­gad­hat el az Or­szág­gyű­lés a Soros-terv vég­re­haj­tása ellen. Egy kér­dés kap­csán az is ki­de­rült, hogy me­lyik ma a leg­gaz­da­gabb párt Ma­gyar­or­szá­gon...
  • Szerző: Ripost

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a kormánypártok az Európai Parlament Soros-terv végrehajtásárra vonatkozó határozatával szemben - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.  Ahol végül az is kiderült, melyik ma a leggazdagabb párt Magyarországon.

Határozat az illegális migrációról

Ha a parlament elfogadja a fenti határozati javaslatot, azzal

a magyar Országgyűlés elutasítja a bevándorlók beáramlásának felgyorsítását, és csoportban történő áthelyezését.  Elutasítja azt is, hogy Brüsszel jogköröket adjon át bevándorlást támogató Soros- szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában

- mutatott rá a kormánypárti politikus. 

    Nemet mondanának arra is, hogy a tagállamok megbüntetésével kényszerítsék ki a bevándorlók befogadását.

 Közölte: elvárják az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, és a magyar emberek véleményét, akaratát a kötelező kvóta elutasításáról.   

  A határozattal arra is felszólítják a kormányt, hogy ne engedjen a brüsszeli nyomásnak, védje meg hazánk alapszerződésben garantált jogát és utasítsa el a Soros-tervet, valamint folyamatosan tájékoztassa Magyarország állampolgárait, minden ezzel kapcsolatos témáról.

    Hollik István felidézte, hogy az Európai Parlament november 16-án határozatot hozott a Soros-terv végrehajtásáról, és a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatról. Ez megalapozza a migránsok állandó és kötelező elosztását, amely visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét, kultúráját, és ezzel együtt Magyarország jövőjét és kultúráját.     Kitért arra is, hogy ez az EP-határozat véleményük szerint felháborító és kezdeményezik, hogy az Országgyűlés utasítsa el.  

A témában megerősítette a kormánypártokat az is, hogy a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción több mint 2,3 millióan mondták el határozottan a véleményüket, és egyértelműen kiálltak amellett, hogy Magyarországnak és a magyar embereknek nincs szükségük a Soros tervre, nincs szükségük kötelező elosztási mechanizmusra és a legkevésbé van szükségük bevándorlókra. 

    Közölte: azt szeretnék, ha a parlament a javaslatról, amelyet Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, Németh Szilárd, Balla György, Répássy Róbert fideszes képviselők és Hollik István jegyeznek, már kedden szavazna.

No és a Jobbik?    

 Kérdésre a kormánypárti politikus azt mondta: a Fidesz 2014-es kampányköltését megvizsgálta az ÁSZ, és nemcsak a nagyobbik kormánypárt esetében tett így, hanem minden a választáson induló pártét górcső alá vették. Továbbra is az az álláspontjuk, hogy a jogszabályokat és törvényeket be kell tartani, s felháborítónak tartják, hogy az ÁSZ elnökét a Jobbik megtámadja. Nem az ÁSZ vezetőjének, hanem a Jobbik elnökének kellene lemondania - jegyezte meg a KDNP-s politikus.     

Hozzátette: érdekes módon a törvények be nem tartása akkor kezdődött, amikor a Jobbik mögött megjelent Simicska Lajos. Az a véleményük, hogy a Jobbik ma a leggazdagabb párt Magyarországon, hiszen Simicska Lajos áll mögöttük.