NÍNÓ

Őri­zet­ben a kő­do­báló mig­rán­sok

Ti­ze­n­egy gya­nú­sí­tott le­tar­tóz­ta­tá­sát és házi őri­ze­tét kez­de­mé­nyezte a Sze­gedi Já­rási Ügyész­ség a rösz­kei köz­úti át­ke­lő­nél tör­tént tö­meg­za­var­gás miatt - tá­jé­koz­tatta a Csong­rád Me­gyei Főügyész­ség szó­vi­vője szom­ba­ton az MTI-t.
  • Szerző: M. Elek

Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hat gyanúsítottal szemben előzetes letartóztatás, öt ember ügyében a házi őrizet(esetükben ez a befogadóállomást jelenti) elrendelésére tett indítványt az ügyészség a tömegzavargás részvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntette miatt indult eljárásban.

Egy őrizetbe vett férfi esetében több más, súlyosabb bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült, ennek tisztázása a további nyomozás feladata.

A röszkei közúti átkelőnél szerda délután történtek miatt 18 ember ellen indult eljárás, közülük három külföldi újságíróval szemben a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Szombat reggelig a rendőrség további 45 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte határzár tiltott átlépése miatt. Ügyükben soron kívül, gyorsított eljárásban dönt a Szegedi Járásbíróság - tudatta a csoportvezető ügyész.

Migránsok egy csoportja szerda délután döntötte be a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbáltak bejutni Magyarországra. A köveket, fadarabokat, palackokat dobáló embereket a rendőrség könnygázzal és vízágyú bevetésével  visszaszorította, és visszaállította a kerítést. Mint ahogy korábban megírtuk, a tömeg felbujtóit és irányítót még keresik.

Forrás: MTI