RIPOSTER

Óri­ási par­lag­fű­mező Bu­da­pes­ten! 6000 négy­zet­mé­te­ren ontja a pol­lent

Ettől tüsszög Bu­da­pest: óri­ási par­lag­fü­ves te­rü­le­tet ta­lált a Ri­post Pes­ter­zsé­be­ten, egy la­kó­te­lep kö­ze­lé­ben! Miért nem tesz­nek végre ren­det? Már több mint egy hó­napja sú­lyos bír­ság jár azért, ha va­laki nem irtja ki az al­ler­giát ki­váltó par­lag­fü­vet a saját tu­laj­donú te­rü­le­té­ről, még­sem tör­té­nik semmi!
  • Szerző: RIPOST

Óriási, mintegy 6000 négyzetméteres parlagfűmezőt talált a Pesterzsébeten, az utcák között, egy új építésű lakópark közelében. Úgy tűnik, ott nem törődnek a rengeteg allergiással és a szigorú szabályokkal: van, ahol derékig ér a parlagfű!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Mindenki tétlenül nézi, ahogy a fejünkre nő a gyom. Tüsszögünk egész nap, a gyereknek is folyik az orra

– panaszkodott a -nak-nak Judit, egy pesterzsébeti édesanya, aki a gazdátlan mező melletti Mediterrán lakótelepen lakik.

"Az édesanyám nagyon sokat szenved az allergia miatt. Gyógyszert is szed és sópipája is van. Mindig nagyon súlyos a problémája, ha a parlagfű megindul. Mindig sokat beszélnek arról, hogy kötelező irtani a parlagfüvet, de megdöbbentő látni, hogy itt a szomszédságunkban ekkora területen hagyják burjánzani ezt a növényt"

– mesélte Dankó Edina, aki a Helsinki út túloldalán lévő lakótelepen lakik.

Megkerestük az illetékes pesterzsébeti önkormányzatot. Mach Péter képviselő, a kerületi környezetvédelmi bizottság elnöke közölte, hogy tudomása szerint az elmúlt években mindig megtörtént a Duna-parti területek kaszálása a parlagfűszezon kezdetekor, de azt ígérte, utánanéznek az ügynek.

A nyomon követi a pesterzsébeti parlagfű-dzsungel sorsát, a hatóságoknak is elküldtük a pontos helyszínt és fotókat, hátha tartanak terepszemlét. További részletek a napilap csütörtöki számában!

Eközben a címlapon