RIPOSTER

Óriási parlagfűmező Budapesten! 6000 négyzetméteren ontja a pollent

Ettől tüsszög Budapest: óriási parlagfüves területet talált a Ripost Pesterzsébeten, egy lakótelep közelében! Miért nem tesznek végre rendet? Már több mint egy hónapja súlyos bírság jár azért, ha valaki nem irtja ki az allergiát kiváltó parlagfüvet a saját tulajdonú területéről, mégsem történik semmi!
  • Szerző: RIPOST

Óriási, mintegy 6000 négyzetméteres parlagfűmezőt talált a %% Pesterzsébeten, az utcák között, egy új építésű lakópark közelében. Úgy tűnik, ott nem törődnek a rengeteg allergiással és a szigorú szabályokkal: van, ahol derékig ér a parlagfű!

Mindenki tétlenül nézi, ahogy a fejünkre nő a gyom. Tüsszögünk egész nap, a gyereknek is folyik az orra

– panaszkodott a %%-nak-nak Judit, egy pesterzsébeti édesanya, aki a gazdátlan mező melletti Mediterrán lakótelepen lakik.

"Az édesanyám nagyon sokat szenved az allergia miatt. Gyógyszert is szed és sópipája is van. Mindig nagyon súlyos a problémája, ha a parlagfű megindul. Mindig sokat beszélnek arról, hogy kötelező irtani a parlagfüvet, de megdöbbentő látni, hogy itt a szomszédságunkban ekkora területen hagyják burjánzani ezt a növényt"

– mesélte Dankó Edina, aki a Helsinki út túloldalán lévő lakótelepen lakik.

Megkerestük az illetékes pesterzsébeti önkormányzatot. Mach Péter képviselő, a kerületi környezetvédelmi bizottság elnöke közölte, hogy tudomása szerint az elmúlt években mindig megtörtént a Duna-parti területek kaszálása a parlagfűszezon kezdetekor, de azt ígérte, utánanéznek az ügynek.

A %% nyomon követi a pesterzsébeti parlagfű-dzsungel sorsát, a hatóságoknak is elküldtük a pontos helyszínt és fotókat, hátha tartanak terepszemlét. További részletek a %% napilap csütörtöki számában!

És ezeket olvastad már?