MANI

Óri­ási nye­re­ményt tar­to­gat az Eu­ro­jack­pot

Egyre nép­sze­rűbb Ma­gyar­or­szá­gon az Eu­ro­jack­pot, ki­emel­ke­dően magas fő­nye­re­mé­nye pedig még in­kább mo­ti­válja a já­té­ko­so­kat. A héten már az el­ér­hető ma­xi­má­lis összeg a tét: bruttó 90 mil­lió euró, vagyis bruttó 29,1 mil­li­árd fo­rint, amely a hazai lot­tó­já­té­kok te­kin­te­té­ben is a leg­na­gyobb fő­nye­re­mény­nek szá­mít.

Az eddigi legmagasabb magyarországi lottónyereményt - bruttó 22,5 millió eurót, azaz közel bruttó 6 milliárd forintot - az Eurojackpottal érte el 2017-ben egy szerencsés játékos. Ezt az extrém magas összeget a 13, 23, 31, 42, 44 és 2, 5 számoknak köszönhette. A Magyarországon játszható számsorsjátékok közül az Eurojackpot az egyetlen, amellyel akkor is milliárdossá válhat valaki, ha nem találja el az összes számot, hiszen a tavalyi 23. játékhéten például egy magyar játékos a megjátszott hét száma közül csak hatot tippelt meg jól, mégis bruttó 4,6 millió eurót, vagyis közel bruttó 1,3 milliárd forintot nyert.   

A Szerencsejáték Zrt. egy nemrég készített kutatásából kiderült, hogy a magyar lakosság fele több milliárd forintos nyeremény esetén álmai ingatlanát vásárolná meg, a megkérdezettek fele pedig saját vállalkozásba kezdene. Feltételezett Eurojackpot milliárdosként a magyarokigazán jószívűnek bizonyulnak, hiszen a válaszadók mintegy háromnegyede családját támogatná a nyereményből, minden második magyar pedig jótékony célra is fordítaná.   

Érdemes még a héten megtippelni azt a 7 számot, amelyek akár életre szóló szerencsét hozhatnak.