HARCÉL

Orbán Vik­tor: Olyan ve­ze­tők kel­le­nek, akik meg­vé­dik Eu­ró­pát (vi­de­ó­val)

A va­sár­napi eu­ró­pai par­la­menti (EP-) vá­lasz­tá­son a ma­gya­rok vi­lá­go­san ki­mond­ták: Brüsszel­ben vál­to­zást sze­ret­né­nek - je­len­tette ki Orbán Vik­tor mi­nisz­ter­el­nök hét­főn, na­pi­rend előtt az Or­szág­gyű­lés­ben.
  • Szerző: ripost

A magyarok olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást,

olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élén, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A magyarok olyan vezetőket akarnak, akiknek mindig az európai emberek érdekei az elsők - mondta az EP-választást értékelve a kormányfő.

Közölte, hogy

Magyarország nevében tárgyalva csak ilyen vezetőket fog támogatni.

A Fidesz-KDNP választási eredményét kommentálva Orbán Viktor megismételte: a kormánypártok az EP-választáson rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak.

2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás - jelezte, úgy fogalmazva: a magyarok bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is".

Azt is mondta, úgy tekint a vasárnapi választásra, hogy a kormány az emberektől ismét erős felhatalmazást kapott.

Eközben a címlapon

"Megbíztak minket a magyar emberek azzal, hogy Brüsszelben a változást képviseljük. Munkát és feladatot kaptunk."

A magyar választók azt kérik, hogy az EP-képviselők a magyarok érdekeit képviseljék Brüsszelben, ne pedig Brüsszel érdekeit Magyarországon - hangsúlyozta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság eredményeit meg kell védeni és meg kell haladni az európai növekedést, reális cél az EU átlagát 2 százalékponttal meghaladó növekedés elérése.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A kormányfő kiemelte:

a tavalyi parlamenti választás óta eltelt egy évben a magyar gazdaság eredményei tovább javultak, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít.

Eközben az EU teljesítménye "már kevésbé rózsás", a régi tagállamok növekedése lassul - tette hozzá Orbán Viktor. Közölte: ezért a magyar gazdaság eredményeinek érdekében gazdaságvédelmi akciótervet terjeszt a Ház elé.

A miniszterelnök végül arról beszélt, hogy az EP-választás eredménye azt is megmutatta: a magyarok támogatják a kormány családpolitikai kezdeményezését.

"A magyar emberek számára a gyermek az első"

- hangoztatta -, ezért hirdette meg a kormány a családvédelmi akciótervet. Három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet teremtenek, amelyből az idei év végéig 10 ezer meg is valósul. Július 1-jétől elérhető a gyermeket vállaló fiatal házasok 10 millió forintos életkezdési támogatása, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, továbbá a csok, valamint a jelzáloghitel-elengedés bővítése. 2020. január 1-jétől pedig bevezetik a nagyszülői gyedet és a legalább négygyermekes édesanyák szja-mentességét - ismertette az akcióterv elemeit.