HARCÉL

Orbán Vik­tor: Ne­künk az az ér­de­künk, hogy erő­sek le­gyünk Brüsszel­ben

Orbán Vik­tor a Za­la­eger­szegi Te­le­ví­zi­ó­nak adott in­ter­jú­ban az EP-vá­lasz­tá­sok tét­jé­ről is szólt. A mi­nisz­ter­el­nök a Za­laZONE jár­mű­ipari teszt­pá­lya első üte­mé­nek ava­tá­sán vett részt.
  • Szerző: RIPOST

Orbán Viktor videón foglalta össze a ZalaZONE járműipari tesztpálya átadásának jelentőségét. Mint fogalmazott: Zalaegerszeg felkerült az európai autóipar térképére, a városról úgy beszélnek, mint a következő évtized egyik legfontosabb autóipari fejlesztési, kutatási helyszínéről.

A miniszterelnök a helyi tévének adott interjúban arról is szólt, hogy a város szerves fejlődésen megy keresztül, komoly regionális központ lesz Horvátország, Szlovénia és Ausztria közelségében.

A kormányfő a hétvégén esedékes európai parlamenti választásokkal kapcsolatban azt mondta: azért kampányol, hogy meggyőzze az embereket arról, "ne tekintsenek erre a választásra úgy, mint egy távoli, messze Európában történő dologra", mert ez az ő választásuk, ez Magyarországról szól, a magyar emberek üzenetét kell most elküldeni Brüsszelbe.

"Nem vagyok annyira optimista, mint a mérések", mert szép időben az embereket nehezebb bevonni a politikába, de szeretné meggyőzni őket arról, hogy ez egy nagyon fontos választás lesz - fogalmazott

"Nem mindegy, hogy Európa élén bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetők állnak majd",

nem mindegy, hogy a magyar kormánynak milyen a súlya Brüsszelben, mert a választás a kormányokat is megerősíti, vagy gyengíti. A magyar kormánynak sem mindegy, milyen választási eredmény lesz - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az Európai Tanácsban, ahol a miniszterelnökök vannak, "ott lesz súlya és lesz következménye annak, hogy hogyan döntenek egy-egy országban a választópolgárok", mert ennek a választásnak az eredményeképpen egy-egy miniszterelnök, egy-egy ország meggyengülhet, vagy megerősödhet. "Nekünk az az érdekünk, hogy mi erősek legyünk Brüsszelben, ehhez pedig kellenek az emberek, kell az ő támogatásuk, a szavazatuk."

Eközben a címlapon