RIPOSTER

Orbán Vik­tor le­gyen Auszt­ria kan­cel­lárja?

Az összes je­len­tős kül­földi hír­por­tál fog­lal­ko­zik a té­má­val, mi­sze­rint a ma­gyar par­la­ment teg­nap fel­ha­tal­mazta a kor­mányt arra, hogy a had­se­re­get a határ vé­del­mére ve­zé­nyelje. Auszt­ri­á­ban a cik­kek után meg­hök­kentő kom­men­te­lés vette kez­de­tét.
  • Szerző: K.M.

A Kronen Zeitung például arról ír, hogy a magyar katonáknak tűzparancsa is van, de csak akkor használhatják a fegyvereiket, ha azzal nem oltanak ki emberéletet. A lap idézi a magyar kormányfőt, miszerint

egész Európa veszélyben van.

Az újság azt is megemlíti, hogy Magyarország éppen Görögország és Nyugat-Európa között fekszik, így a migránsoknak szinte lehetetlen kikerülni hazánkat. A korrekt, a tényekre szorítkozó cikk végén azonban jön a feketeleves.

Elég volt a kancellárból!

A kommentelők döntő többsége elégedetlen az osztrák kancellárral, többen egyenesen impotensnek nevezik az egész osztrák kormányt.  Azt viszont a hozzászólók közül többen is el tudnák képzelni, hogy Orbán Viktor vezesse tovább Ausztriát....

Néhány komment a Kronenzeitung.at –ról:

„Épp olyanra lenne itt szükségünk, mint ez az Orbán! Ez az ember látja az elkeserítő jövőt, ami ránk és gyermekeinkre köszönt hamarosan, hála a baloldali, populista „butaság-politikának!”

Bravó, Orbán!

„Nagyszerű, amit csinálnak, csakis a magyar kormány tudja, hogyan kell magát megvédeni a megszállók ellen.”

Eközben a címlapon

„Mi is úgy akarjuk, ahogy a magyarok!”

Nem azt mondom, hogy a fegyver a megoldás, de a vezetés felelőssége elsősorban, hogy megvédje határait és saját népét. Ezt teszi Magyarország! Ausztria jobban tenné, ha világos álláspontot képviselne, és Magyarországról venne példát, nem pedig a Merkel asszonyhoz ragaszkodna. Amúgy meg hol van az EU? Széltében és hosszában sem látok semmit. Bravó, uraim!!!”

Az osztrákok nagy része Orbán Viktornak ad igazat
Az osztrákok nagy része Orbán Viktornak ad igazat