KÜLFÖLD

Orbán Viktor: Harcolni fogunk az ausztriai magyarokért

Meg kell védeni Európa jövőjét, amelyre a legnagyobb fenyegetést a népvándorlás, a migráció jelenti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben. A magyar miniszterelnök munkalátogatást tett az osztrák fővárosban, ahol Sebastian Kurz kancellárral tárgyalt.
  • Szerző: F.G.

Az osztrák családtámogatási rendszerrel kapcsolatban a miniszterelnök tisztességes eljárást kért az Ausztriában dolgozó magyaroknak.

Harcolni fogunk az Ausztriában dolgozókért

- jelentette ki.

Elmondta: azt kérte, hogy a magyaroknak, akik itt dolgoznak, tisztességes eljárásban legyen részük, ha befizették a szociális hozzájárulást, kapják meg, ami megilleti őket.
    

Ha valaki Magyarországon befizeti, amit be kell fizetnie adóként és szociális hozzájárulásként, akkor mindent megkap, amit a magyarok megkapnak. Magyarországon fair eljárás van, ezt szeretnénk itt is: ha a magyarok befizetik, amit be kell fizetni, kapják meg azt, ami az osztrákoknak is jár – jelentette ki.

Az Európai Bizottság feladata a szerződések védelme, és ha az uniós testület olyat tapasztal, ami ellentétes az uniós alapszerződéssel, hivatalból fel kell lépnie. Brüsszel teszi a dolgát, uniós szinten lesz döntés az ügyben, és ezt „mi tudomásul vesszük” – mondta Orbán Viktor.

És ezeket olvastad már?