HARCÉL

V4NA: Orbán Vik­tor ha­lá­lát kí­vánja a CEU pro­fesszora

Ko­vács M. Mária, a Soros-egye­tem tör­té­nész-pro­fesszora a ma­gyar mi­nisz­ter­el­nök wa­shing­toni lá­to­ga­tása kap­csán Orbán Vik­tor ha­lá­lára utaló be­jegy­zést tett közzé a Fa­ce­boo­kon - tette közzé a V4NA hír­ügy­nök­ség.
  • Szerző: V4NA

Kovács M. Mária megdöbbentő módon felidézte a lengyel miniszterelnök Lech Kaczynski, 9 évvel ezelőtti tragédiáját, amikor 95 utastársával egyetemben Szmolenszk közelében szörnyet halt.

A CEU professzornője ezt írta a közösségi oldalon, egyértelműen Orbán Viktorra utalva: „Ha Kaczynski olyan ügyesen le tudott zuhanni...”

Partnerei azonnal csatlakoztak a minősíthetetlen kívánsághoz, egymásra licitálva eljutottak odáig, hogy akár egy „öngyilkoló pilóta” is teljesíthetné ezt a feladatot.

Később a Klubrádió neves szerkesztője, Göczey Zsuzsa is csatlakozott a szánalmasan gusztustalan kórushoz, azon kezdve „poénkodni”, hogy Orbán Viktorból csak egy van. Ellentétben Kaczynskival, akinek politikai örökébe az ikertestvére lépett.

Kovács M. Mária a CEU egyik „arca”, a Soros-egyetem vezető történészprofesszora. Kétes politikai hírnévre akkor tett szert, amikor 2017 nyarán társaival együtt mondvacsinált ürügyek felsorakoztatásával sikertelenül próbálta meggyőzni Izrael miniszterelnökét Benjamin Netanjahut, hogy Magyarország antiszemita ország.

A Soros-egyetem professzornője egyébként korábban a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoknak (Open Society Foundations) is dolgozott.

Eközben a címlapon