INSIDER

Orbán: A ma­gya­rok ismét hisz­nek a jö­vő­jük­ben

Orbán Vik­tor meg­tar­totta 21. év­ér­té­ke­lő­jét a Vár­kert Ba­zár­ban. A mi­nisz­ter­el­nök úgy fo­gal­ma­zott: nem­ze­tünk tíz év alatt talpra állt és vissza­vette a sorsa fe­letti ren­del­ke­zés jogát.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor beszédét azzal kezdte, mindig meglepi, milyen sokan eljönnek az évértékelőre. Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt - tette hozzá.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, harmadszor is kétharmaddal nyertek, a magyar gazdaság is majdnem öt százalékkal nőtt. „Mondhatnák, hogy vak tyúk is talál szemet. Na de nem háromszor”. Meglátása szerint valóban mély összefüggés van a politika és a gazdaság között, az eredménynek nem a véletlennek köszönhető.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: MTI

„Hét éve folyamatosan növekszik a gazdaság, és ezért nagyon keményen megdolgozott az ország” - mondta Orbán. „Köszönetet és hálát kell mondani azoknak, akik becsülettel dolgoznak” - tette hozzá. Köszönet azoknak, akik tudták, hogy növekvő fizetés csak akkor van, ha a kormányzás világa is rendezett. „Csak akkor lehetünk sikeresek, ha együtt sírunk és együtt nevetünk”.

Orbán Viktor elmondta, a magyarok ma sokat dolgoznak, tervezgetnek, iparkodnak, hogy valamit átadjanak a gyermekeiknek. Mi ez, ha nem felemelkedéstörténet? - mondta Orbán. A magyarok ismét hisznek a jövőjükben.

Képes-e a magyar nemzet túlélni? Nemzetünk mintegy tíz év alatt talpra állt, visszavette a sorsa feletti rendelkezés jogát. Győzni fogunk, újra és újra.

Számunkra a győzelem azt jelenti, hogy nem a pártunk, hanem az ország nyerni fog - mondta Orbán. "Mi vagyunk az a közösség, ami mindig is azt akarta, hogy mindenkinek legyen helye a magyar jövőben. Nem azért csináljuk a politikát, hogy divatos eszméknek hódoljunk, hanem, hogy a magyar nemzet fennmaradjon" - mondta a kormányfő. Magyarország 15 millió szétfutó életből áll, de ezt egyesíteni kell. Orbán kijelentette, hogy mindenkinek azt kell kapnia, ami az ő érdekét szolgálja.

Eközben a címlapon

A jövő biztosítása a legfontosabb

Orbán Viktor elmondta, hogy sikeres vállalkozóinkra vár egy történelmi feladat, miszerint az ország területén kívül kell létrehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni. Erre még legalább kell tíz év. "Sokak számára a biztonságos élet és a jövő biztosítása a legfontosabb" - tette hozzá.

Sajnos még mindig százezrek vannak szegénységben, de róluk a magyar baloldal lemondott, mivel segélyekkel próbálta őket kordában tartani. "Mi mindenkinek adtunk esélyt a felemelkedésre" - tette hozzá.

A kormányfő kijelentette: Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni, és lépésről lépésre, kitartó munkával

fel fogjuk számolni a szegénységet Magyarországon".

Úgy fogalmazott: "Ulti ellen ásszal, szegénység ellen munkával." Mindenkinek lesz munkája, otthona, minden gyermeknek lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés és tankönyv, lesz támogatás a fiataloknak, és jut mindenkinek tisztes idős kor is - sorolta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy kommunista-náci szövetség körvonalazódik. Az ellenzék tévészékházbeli tevékenységét gyenge színészkísérletnek nevezte. "Az ellenzék vezetői inkább komédiásnak tűnnek, mint komoly politikusoknak, a Parlamentben és az MTVA épületében történt randalírozás pályakezdő színészek útkereső próbálkozásának tűnik".

Talpig úriemberek. Talpig - node onnan fölfelé?

A miniszterelnök szavai szerint a magyar ellenzék bevándorláspárti politikusok gyülekezete, akiket Soros György és az európai bürokraták tartanak lélegeztetőgépen. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarországon megtörténhetett a szocialisták és a szélsőjobb koalíciója, és "ez maga a politikai pornográfia".

A kormányfő kiemelte: azt kell hallanunk, hogy a zsidó származású képviselők listázása nem jelent antiszemitizmust, és aki ezt mondja, még főpolgármester akar lenni, "ahelyett, hogy csendben elkullogna a kertek alatt". "Erre csak annyit mondhatunk: szégyen!" - fogalmazott.

Az új internacionalizmus fellegvára Brüsszel

Az új internacionalizmus fellegvárának Brüsszelt, eszközének pedig a bevándorlást nevezte meg Orbán Viktor. A kormányfő szerint megint vannak, akik nemzetek nélküli világot, nyílt társadalmat akarnak, nemzetek feletti világkormányt "eszkábálnak", és ma is külföldről irányítják őket.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a bevándorlóországokban keresztény-muszlim világ jön létre folyamatosan zsugorodó keresztény aránnyal. Azonban "nekünk, közép-európaiaknak még megvan a saját jövőnk" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor az évértékelőn hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.