HARCÉL

Orbán Viktor 7 pontját eddig több mint 600 ezren írták alá

Több mint 600 ezer tá­mo­gató alá­írást gyűj­tött össze eddig a Fi­desz az EP-kam­pány­ban - mondta Hid­véghi Ba­lázs, a na­gyob­bik kor­mány­párt kom­mu­ni­ká­ciós igaz­ga­tója az M1 ak­tu­á­lis csa­tor­nán.
  • Szerző: MTI

Az igazgató elmondta, a május végi európai parlamenti választás sorsdöntő lesz, és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos terve a bevándorlás megállításáról szól.

"Ez az az út, amely Európát sikeressé teheti, Magyarországot pedig biztonságban tarthatja, ezért folytatjuk továbbra is az aláírások gyűjtését".

Hidvéghi Balázs közölte: azt tapasztalják, hogy az emberek értik a választás tétjét, azt, hogy Európa sorsáról és jövőjéről döntenek.

"Meg kell állítani a bevándorlást, és meg kell védeni a nemzetállamok jogait, a szuverén döntéshozatalt, s egy olyan Európát kell felépíteni, ami a nemzetállamok együttműködésén alapul. A nemzetek Európájára van szükség, ez a Fidesz programja" - hangsúlyozta.

Azt tapasztalják - folytatta -, hogy a magyar választók - helyesen - különbséget tesznek Európa mint "eszmény" és a brüsszeli vezetés között: az előbbit nagyon magas arányban támogatják, azonban kritikával illetik a brüsszeli bürokráciát.