LELKIZŐ

Meg­rázó in­terjú: Elő­ször be­szél sú­lyos be­teg­sé­gé­ról Orbán Józsi

Ok­tó­ber­ben ke­rült kór­házba a nép­szerű ze­nész, de csak több vizs­gá­lat után de­rült ki, nagy a baj.
  • Szerző: Totti

A 100 Folk Celsius frontembere eddig nem beszélt arról, pontosan milyen betegséggel küzd. A közönség csupán annyit tudhatott: nagy a baj. A zenész azonban színpadra állt az Omega december 28-i nagykoncertjén, amelyen két dalt énekelt. Azóta időről időre egy budapesti kórházban ápolják, ott fogadta a lapunkat, és őszintén beszélt arról, hogyan küzd a felépüléséért.

Fotó: DFP

Amikor beléptünk a négyágyas kórterembe, Orbán Józsit éppen vízzel kínálta szobatársa. A nagybeteg zenészt pár perccel érkezésünk előtt hozták vissza röntgenről. Látszik rajta, hogy szervezetét megviselik a kezelések, de szemében ott csillog a bizakodás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Októberben rosszul lettem, de nem gondoltam, hogy nagy a baj- mesélte a -nak Orbán Józsi. - Először megint a szívemre gyanakodtam. Az intézményben mindenféle vizsgálatot elvégeztek, hogy kiderítsék, mi okozza a problémát. Megnyugtattak: nem a ketyegőm az. De aztán egy röntgenfelvételen felfedeztek egy fekete foltot, és kiderült, hogy daganat. Aztán jött a pár napos bizonytalanság, amíg meg nem érkezett a biopszia eredménye. Amikor az orvos közölte velem, hogy rosszindulatú tüdődaganatom van, egy pár másodpercre lemerevedtem. Gondolom, mindenkiben felmerül ilyenkor, hogy miért pont én, satöbbi… Aztán összeszedtem magam, és megmondtam a dokinak, hogy minden kezelésnek alávetem magam, mert még sok tervem van!

Hogy hogyan küzd a daganata legyőzéséért, az kiderül a napilap csütörtöki számából. Keresd az újságárusoknál!