OTTHONKA

Önts ece­tet a mo­so­ga­tó­gépbe, döb­be­ne­tes lesz a hatás!

Időn­ként a mo­so­ga­tó­gé­ped­nek is szük­sége van egy ala­pos tisz­tí­tásra, hi­szen a napi hasz­ná­lat során le­ra­kód­hat­nak a bel­se­jé­ben az étel­ma­ra­dé­kok, a zsír, de akár a mo­so­ga­tó­sze­rek is. De vajon ho­gyan old­ha­tod ezt meg gyor­san, ol­csón és kör­nye­zet­ba­rát módon?

A koszos, ritkán tisztított mosogatógép az edényeidet is baktériumokban fürdeti – gondolj erre, amikor legközelebb halogatni kezded a tisztítását. Szerencsére van egy olyan minimalista módszer, amelyik semmiféle előkészületet, vagy időráfordítást nem igényel. Íme, a titok.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

A mosogatógép tisztítására legalább három havonta keríts sort. Ha az átlagnál többet mosogatsz vele, akkor akár havonta is kitisztíthatod, hiszen ha a gépben lerakódások képződnek a zsír és az ételmaradékok miatt, akkor nem működik olyan jól, és nem is higiénikus. Ilyenkor a legalsó polc alatti lefolyót is meg kell tisztítani, csak így szabadulhatsz meg teljesen a baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tökéletes tisztasághoz egy törlőkendőre, egy fogpiszkálóra, egy tiszta fogkefére, és egy bögre ecetre lesz szükséged. Megmutatjuk a szükséges lépéseket.

Kezdetnek ürítsd ki a mosogatógépet, és töröld át ecetes törlőkendővel az ajtó széleit, valamint a gumi tömítést. Az ecet helyett általános tisztítószert is használhatsz.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Amikor végeztél a szélekkel, vedd ki a legalsó fiókot, és nézd meg, nem tömítette-e el valami a lefolyót, ha igen, a fogpiszkáló segítségével szedd ki. Ha a mosogatógép szűrővel rendelkezik, vedd ki, és mosd el folyó víz alatt, illetve súrold át a fogkefével.

Ha ezzel megvagy, és nincs több látható eltömődés és lerakódás, önts egy bögre ecetet a mosogatógép aljába, és futtass le egy üres, tisztító programot.

Eközben a címlapon

Ha ennek is vége, száraz törlőkendővel töröld át a mosogatógépet, csak úgy ragyogni fog. A teljes művelettel mindössze 15 percnyi munkád van.