KÜLFÖLD

Ön­gyil­kos akart lenni a mig­ráns, aki meg­ölte a kép­vi­selő lá­nyát

Az erő­szak­tevő, hazug mig­ráns így me­ne­kült volna az igaz­ság­szol­gál­ta­tás elől.
  • Szerző: KF

Karácsony környékén megpróbálta felakasztani magát börtöncellájában Hussein Khavari – az afgán migránst azután tartóztatták le, hogy megerőszakolt és vízbe fojtott egy 19 éves német lányt. A freiburgi Maria Ladenburger októberi tragikus halála egész Németországot sokkolta, a közvélemény ekkor fordult végleg Angela Merkel migrációs politikája ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Khavari életét az egyik börtönőr mentette meg, azóta a migránst 24 órás megfigyelés alatt tartják. A fiatal állítása szerint 17 éves, de a hatóságok szerint hazudik, legkevesebb 22 éves. Khavari illegális úton jutott Görögországba, majd 2015 novemberében Németországba menekült, miután kiderült, hogy megpróbált meggyilkolni egy fiatal lányt: le akarta lökni egy szikláról.

Maria migránsokat befogadó központokban dolgozott önkéntesként, a fiatal édesapja az Európai Bizottság egyik jogi tanácsosa. Khavari akkor támadt rá a lányra, mikor az munkából hazafelé biciklizett a folyóparton. A gengszter rapper stílust utánzó migráns sokáig tagadta a gyilkosságot, de a DNS-ét megtalálták a helyszínen, azóta Németország egyik legszigorúbban őrzött börtönében tartják fogva.