INSIDER

Ol­csóbb ad­venti ko­szo­rút venni, mint ké­szí­teni

Más­fél óra vá­sár­lás, majd­nem ennyi utá­na­já­rás, s akkor még nem be­szél­tünk a ké­szí­tés ide­jé­ről. La­punk mun­ka­társa kör­be­né­zett az üz­le­tek­ben, be­vá­sá­rolt, majd meg­le­pő­dött. Idő­ben és pénz­ben is job­ban meg­éri meg­venni az ad­venti ko­szo­rút, mint ma­gunk­nak el­ké­szí­teni.

A utánajárt, mennyibe kerül, ha mi magunk készítjük el az adventi koszorút vagy készet veszünk a boltban.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Míg az áruházakban 3500-4000 forintos áron találni kész adventi koszorúkat, addig a magunk készítette változat hozzávalóiért 5553 forintot hagytunk ott a kasszánál.

Nem csak anyagilag nem éri meg otthon készíteni az adventi koszorút, a legtöbb embernek nincs annyi ideje és türelme, hogy maga szerezze be az alapanyagokat. Kézügyesség nélkül pedig még az is előfordulhat, hogy elrontjuk és elölről kell kezdeni.

Ha valaki mégis kedvet kapott az elkészítéshez, leírjuk az alkotóelemeket a tételes árakkal:

Szalma koszorú: 359 Ft

Négy darabos gyertya csomagban: 499 Ft

Eközben a címlapon

4 darab gyertyatüske, a koszorúhoz való rögzítéshez: 600 Ft

Zöld girland a koszorúra: 500 Ft

4 darab masni: 800 Ft

Hópehely: 399 Ft

Dekor szalag: 399 Ft

Rénszarvasos dísz: 200 Ft

Piros bogyó: 400 Ft

Egész fahéj: 179 Ft

Ragasztópisztoly: 999 Ft

Ragasztópatron 219 Ft.

Fotó: Markovics Gábor
Egyre több lakásban van adventi koszorú Advent első vasárnapján gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorúkon egy régi keresztény szokás szerint, melyet egyre többen követnek hazánkban. A négy gyertyából minden vasárnap meggyújtunk egyet-egyet egészen karácsonyig. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, Jézus megszületésének közeledtét. A gyertyák különféle fogalmakat szimbolizálnak, úgy mint hit, remény, öröm és szeretet.