KÜLFÖLD

Olasz agy­rém: 7 fa­lusi mellé 80 mig­ránst köl­töz­tet­nek

A "me­ne­kül­t­or­szág" máris meg­va­ló­sult egy hegyi fa­lu­ban. A he­lyiek ta­nács­ta­la­nok, iz­ga­tot­tan vár­ják, hogy mi fog tör­ténni. Tud­ják, hogy nem te­het­nek sem­mit.
  • Szerző: SZM

Összesen hét lakója van a Veronától északra fekvő Erbezzo hegyi falunak, 1185 méterre a tengerszint felett. Pechére, a faluban van egy használaton kívűli NATO laktanya is, ahova néhány napja megérkezett az első 26 menekült, akiket ide telepítettek.

A polgármester most azért imádkozik, hogy ne jöjjön a többi, mert összesen 80 migránst ígértek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Nem érti a helyzetet, hiszen Marco Minniti belügyminiszter korábban azzal nyugtatta az olaszokat, hogy 1000 polgár mellé maximum 3 bevándorlót telepítenek.

Nálunk már 11 az egyhez a migránsok javára" – panaszkodik a LaStampa újságírójának. Jöttek Ghánából, Nigériából, Szudánból és Elefántcsontpartól is.

A lap által megszólaltatott Andrea Montagnini szerint már több “falugyűlést” is tartottak, ahol az őslakosok mindig arról beszélgettek, hogy vajon mennyire fog megváltozni az életük és hogy meg kell-e változtatniuk a szokásaikat...

Bruno úr a traktoron azon elmélkedik, hogy vajon ők heten mit csinálhatnak nyolcvan ellen?

"Attól félek, mi lesz, ha éjszaka kijönnek a laktanyából?" – mondja.

Eközben a címlapon

Egy hölgy így reménykedik: “Külföldön nincs gond a bevándorlókkal, remélem, itt sem lesz velük bajunk...”

A helyi bárban Liana éppen a kapucsinóját issza:

80 menekült? Ez őrület. Már kettő is elég lenne. De megértem, hogy ide küldték őket a hegyekbe. Lehet, hogy itt nekik is jobb: messze a figyelő szemektől és a szívektől...