KÜLFÖLD

Oda­csa­pott a Wizz Air a füs­tölgő uta­sok­nak

Két, Ma­gyar­or­szágra tartó utast is fe­ke­te­lis­tára tett a lé­gi­tár­sa­ság, akikre rá­adá­sul fe­jen­ként 3000 eurós, mint­egy 940 ezer fo­rin­tos bün­te­tést is ki­szab­tak. A meg­bír­sá­gol­tak a szen­ve­dé­lyük miatt bűn­hőd­het­nek. Ta­nul­sá­gos tör­té­net.
  • Szerző: Ripost

Egy életre megtanulta az a két, Budapestre tartó utas, hogy csak kijelölt helyen gyújtsanak rá, akiket múlt pénteken büntettek meg az izraeli Ben Gurion reptéren. A bagósok úgy döntöttek, miután leszálltak az utasokat a repülőhöz szállító buszról, hogy az indulásig még belefér egy cigi, s rágyújtottak a gép mellett. A pilóta, látva az esetet, rájuk ripakodott, mondván: az adott területen nemcsak tilos, de kifejezetten veszélyes is a dohányzás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kirohanás érthető volt hiszen a repülőgépek közelében tűzveszélyes benzinrészecskék lehetnek a levegőben, s könnyen katasztrófával végződhetett volna a cigizés.

A két utasra fejenként 3000 euró, vagyis mintegy 940 ezer forintos bírságot szabtak ki, a légitársaság pedig feketelistára tette a bagósokat, vagyis nem repülhetnek a Wizz Airrel.

Csak a reptéri hatóságok közbenjárására szállhattak fel végül az eset miatt 45 perces késéssel induló gépre, ugyanakkor a visszafelé szóló jegyüket már bevonták – számolt be az esetről az Iszrael Hajomra hivatkozva az izraelinfo.com internetes portál.

Könnyen lehet, hogy a történtek után az érintetteknek örökre elmegy a kedve a dohányzástól.