FÜLES

Nyu­god­jon meg min­denki: nem egy macs­ká­ról ne­vez­ték el Har­ryék a gye­re­ket

Eddig azt hit­tük, Meg­han ked­venc macs­kája után ne­vezte el a fiát.
  • Szerző: Ripost

Miután kiderült, hogy Archie lesz Harry herceg és Meghan hercegné kisfiának a neve, mindenki azt találgatta, miért a szokatlan névválasztás.

Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meghan egyik barátja azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az egykori színésznő elhunyt macskája után nevezte el Archie-nak a gyereket. 

Egy új-zélandi fiatal pedig azt állította, utána nevezték el a sussexi hercegi babát, mert amikor bemutatkozott a párnak, Harry azt mondta: "tetszik ez a név".

Most azonban a Sun informátora szerint kiderült az igazság. Ezek alapján mindenki fellélegezhet, aki úgy vélte, kissé furcsa dolog egy meghalt házi kedvencről elnevezni a brit királyi család egyik tagját.

A névadó elméletileg nem más, mint Tom Archer-Burton hadnagy, ismertebb nevén Archie, aki Harry herceg parancsnoka volt a seregben. Ő segítette, hogy Afganisztánban szolgálhasson, valamint meg is mentette a katonai karrierjét, amikor meghozták azt a szabályt 2007-ben, hogy a herceg nem harcolhat Irakban. Harry emiatt elgondolkozott azon, hogy kilép a a hadsereg kötelékéből, de Archer-Burton meggyőzte, hogy maradjon.

A brit lap forrása arról ír, hogy Harry és Archie azóta is kapcsolatban maradt, az őrnagy Harry családjának jó részét ismeri, így Meghant is.Ott volt a tavalyi esküvőjükön is, Boris Johnson volt miniszterrel ült egy sorban.

Eközben a címlapon

"Katonai körökben és Archie belső köreiben mindenki tudja, hogy ezzel köszönte meg Harry, amit érte tett a hadnagy" – mondta a forrás, majd hozzátette:

Ez egy hatalmas megtiszteltetés, de Archie egy hihetetlenül szerény pasas, és nem fog belőle nagy ügyet csinálni.