INSIDER

Nyu­gat-ní­lusi láz­ban halt meg két ma­gyar Szol­nok kör­nyé­kén

Két ma­gyar halt meg nyu­gat-ní­lusi láz miatt az idén - erő­sí­tette meg az Em­beri Erő­for­rá­sok Mi­nisz­té­ri­u­má­nak egész­ség­ügyi ál­lam­tit­kár­sága ked­den az MTI-nek.
  • Szerző: Ripost

Az egészségügyi államtitkárság szerint két idősebb férfi halt meg a betegségben Szolnok megyében, bár több, különböző krónikus betegségben szenvedtek, mindkettejüknél a nyugat-nílusi láz volt a legsúlyosabb formája a betegségnek.Vírusos agyvelőgyulladásuk alakult ki, aminek következtében meghaltak. 

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ friss jelentése szerint a vírus miatt 26-an meghaltak, köztük van a két magyar is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A betegséget szúnyogok terjesztik.
A betegséget szúnyogok terjesztik.

A Weborvos hétfői cikke szerint idén június 1-je és november 9-e között összesen 202-en fertőződtek meg az Európai Unió tagországaiban a szúnyogok által terjesztett nyugat-nílusi lázzal, Magyarországon pedig 20 megbetegedést jelentettek. A fertőzés következtében Romániában haltak meg a legtöbben.

A nyugat-nílusi láz szezonja Magyarországon általában június-augusztusban kezdődik és novemberig tart, vagyis a szezon már véget ért, így óvintézkedésekre nincs szükség - közölték.