RIPOSTER

Nyír­egy­házi gyil­kos­ság: Vá­rat­lan for­du­lat a román orvos ügyé­ben

A bru­tá­lis gyil­kos­ság gya­nú­sí­tott­ját a na­pok­ban első fokon el­ítélte a ko­lozs­vári bí­ró­ság, ahol fegy­ver­csem­pé­szet és til­tott fegy­ver­vi­se­lés miatt folyt el­já­rás el­lene.

Váratlan fordulat történt a nyíregyházi gyilkosság ügyében, elítélték a román orvost Kolozsváron. A férfi ellen csupán fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés miatt folyik eljárás, a gyilkossággal kapcsolatban majd akkor állhat bíróság elé, ha Romániában leüli a büntetését és kiadják Magyarországnak az orvost.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Első fokon három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott ügyfelem

– mondta el a Blikknek a férfi ügyvédje, aki természetesen a döntés ellen fellebbezni fog, így az ügy másodfokra megy majd.

Azonban még több évbe is telhet, mire a román orvos magyar bíróság elé áll: ugyanis hiába szabták ki az elsőfokú ítéletet, a fellebbezések és a procedúra még hosszú évekig is eltarthat. Az ügyvéd elárulta, hogy védence mentális állapota nagyon leromlott, minden iránt közönyös lett, cellatársaival is mindig csak veszekedett, rettegtek tőle, hogy ismét öngyilkosságot kísérel meg.

Összeférhetetlen a társaival, azt hiszi, mindenki ellene van, mindenkiben ellenséget lát. Testvére és az édesanyja hetente látogatja, így van kapcsolata a külvilággal és a családdal

– szögezte le az ügyvéd.

Ahogy a is beszámolt róla, egy házaspárra támadt rá a román orvos a nyíregyházi családi házukban még augusztus végén. A férfi közelről lőtte fejbe mindkettőjüket, a támadó gyakorlatilag ki akarta végezni őket. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe, férjét a mentők kórházba vitték. A házban volt egy hétéves ikerpár is, őket a férfi nem bántotta, de a gyerekek sokkos állapotba kerültek.