KIAJOBB

Le­gen­dás em­lé­kek, ezért vár győ­zel­met a Fra­di­tól Nyi­lasi Tibor

A Fe­renc­vá­ros­nak szerda este a Lu­dogo­rec je­lenti az első aka­dályt a lab­da­rúgó Baj­no­kok Li­gá­já­ban.

Habár az utóbbi 28 év során némileg átalakultak az erőviszonyok a nemzetközi futballban, egy valami nem változott: a bolgárok lebecsülik a magyar klubcsapatokat. A Ludogorec tavaly a Bajnokok Ligája selejtezőjében ugyanúgy félvállról vette a Vidit, mint ahogy a Levszki Szófia 1991-ben a Fradit a KEK-ben. Mindkét bolgár csapat pórul járt, meccset sem tudtak nyerni.

Nyilasi Tibor 1991-ben győzelemre vezette a Fradit a bolgár Levszki Szófia ellen
Nyilasi Tibor 1991-ben győzelemre vezette a Fradit a bolgár Levszki Szófia ellen
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nyilasi Tibor 28 évvel ezelőtt vezetőedzőként vitte a Fradit a szófiaiak ellen, és a -nak elmondta, meglepték a bolgárokat.

„Esélytelenül mentünk ki Szófiába az első meccsre, teljesen leírt minket a bolgár sajtó, eszükbe sem jutott, hogy kieshetnek. A Levszki akkoriban kellemetlen csapatnak számított, tudtuk róluk, hogy kemények, agresszívek, és olykor provokálják az ellenfelet.

A meccs előtt azt kértem a játékosoktól, hogy bármennyire durvák a bolgárok, rugdossák vagy megütik őket, ne reagáljanak,

mert csak energiát veszítenek. Beteljesült a jóslatom, de Lipcsei Petiék semmire sem reagáltak, és ezzel teljesen kiborították a szófiaiakat. Remek futballt mutattunk be. Ha belementünk volna egy adok-kapokba, akkor biztosan nem nyerünk. Aztán a visszavágón is sikerrel jártunk.”

Nyilasi bízik benne, hogy a Fradi szerda este úgy kezd a Ludogorec ellen, ahogy története során oly sokszor a hazai meccseken.

„Pokol vár a Ludogorecre, hiszen a Fradi-szurkolók félelmetes hangulatot fognak teremteni. Ennek a lélektani előnyét ki kell használni az első 20 percben. Mindig benne volt a Fradi történelmében, hogy a közönség támogatásával letámadta az ellenfelet, és gyors gólt szerzett. Most is így kell, aztán türelmesen kivárni a következő találatot. Ezért én 2-0-ás győzelmet várok. Képesnek tartom a csapatot a továbbjutásra.”

Eközben a címlapon

A Ferencváros-Ludogorec Bajnokok Ligája-selejtezőt szerdán 20 órakor játsszák.