KÜLFÖLD

Nem volt esé­lye az élet­ben ma­ra­dásra a kisfi­ú­nak

A kisfiú gya­kor­la­ti­lag agy nél­kül jött vi­lágra. Az or­vo­sok végig azt ta­ná­csol­ták az anyá­nak: ve­tesse el fiát. Az or­vo­sok most már cso­dá­ról be­szél­nek...
  • Szerző: emta

Mindössze agya két százaléka működött Noah Fahlnak, amikor megszületett. Az angliai Cumbriában élő Shellyt orvosai a terhessége alatt végig győzködték, hogy ne akarja megszülni kisfiát.Noah koponyája ugyanis összetört az anyaméhben, s feje folyadékkal lett tele.

Vagyis a gyerek vízfejűségben szenvedett. A vízfejűség komoly fogyatékosság, így érthető, hogy az orvosok próbálták lebeszélni Shellyt a szülésről.

Az anya azonban nem hallgatott rájuk. Noha nem tudta, hogy jól dönt-e, világra hozta kisfiát. Egyáltalán nem volt biztos, hogy a gyerek felépül, s valaha bármire is képes lesz, de most már az orvosok is csodaként tekintenek a kisfiúra.

Noah-val a Newcastle Great North Gyermekkórházban Dr Claire Nicholson idegsebész foglalkozik. A doktornő elismerte, ő és orvostársai nagyon sokat tanulnak a gyerektől.

– Figyelemre méltó gyermek két figyelemre méltó szülővel – fogalmazott az idegsebész.

A most négyéves Noah agya ugyanis egyre szebben fejlődik, s a gyerek most folyamatosan számol tízig. Az orvosok úgy vélik, a sok foglalkozás, a sok tanulás segít Noah-nak. Persze ebbe a csodába az anyuka, Shelly is beleteszi a magáét. Állandóan a gyerekkel foglalkozik, sokat beszélget vele, tanítja. Neki köszönhető, hogy Noah le tudja írni a saját nevét.

Eközben a címlapon

– A kisfiam elképesztő… minden nap meglep minket – sírta el magát az anyuka a Channel5 műsorában, ahol a kisfiú életét bemutatták.

A következő nagy cél, hogy egyszer Noah lábra álljon, legalábbis szüleinek, Robnak és Shellynek ez a nagy álma. A kisfiú viszont többre vágyik: tűzoltó akar lenni!