HŰHA

Ez a ma­gyar szer­tor­nász a Ninja War­rior nagy esé­lyese

Ne­gyed­jére in­dult a bru­tá­lis aka­dály­pá­lyán Jonny Ur­szuly, azaz Ur­szuly János.
  • Szerző: Totti

Igaz, ebből háromszor Angliában, ahol tavaly meg is nyerte az embertpróbáló kihívást. Kint igazi sztárként ünnepelték a magyar szertornász férfit, akinek nagy vágya, hogy Magyarországon Ninjáváavassák.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rutinos versenyzőként indult a TV2 műsorában Urszuly János. A több, mint tíz éve Angliában élő szertornász először kint próbálta meghódítani a kőkemény pályát, és ez tavaly sikerült is neki. A Nagy-Britanniában Jonny Urszulyként ismert versenyző szerint az lenne a legszebb, ha szülőhazájában is győzni tudna.

„Amikor megláttam az amerikai műsorról az első videókat, tudtam, hogy indulni szeretnék – mesélte a -nak Jonny. –

Így, amikor három éve megrendezték Angliában az első Ninja Warriort, ott volt a helyem. Akkor a második lettem, a következőt kihagytam, aztán a harmadikat megnyertem.

Ennek örömén felbuzdulva még egyszer elindultam, de ugyanannál az akadálynál megint leestem.  De akkor már tudtam, hogy a második magyar évadban én is harcba szállok majd.

Fantasztikus érzés itthoniak előtt versenyezni, az anyanyelvemen beszélni.

A többi versenyző felnézett rám az angol győzelem miatt, kérdezgettek, mindenki nagyon kedves volt. Úgy éreztem ez plusz erőt ad nekem!”

Jonny nevetve hozzátette: megszállottja lett a versenynek. Addig indul, amíg Ninjává nem avatják.

Eközben a címlapon
A szertornász és az akrobata múltam az akadálypályán sokat számít, mert hajlékony vagyok, és erős a szorításom

– folytatta. – De csináltam kimondottan Ninjaedzéseket is, az eddigi tapasztalatok alapján. Az biztos, hogy nagyon kellene már egy magyar Ninja. Remélem én leszek az első. Elképzelni sem tudok szebbet, mint hogy szülőföldemen szerezzem meg a végső győzelmet. Mert hiába élek és dolgozom Angliában, mégis Magyarország az én hazám! De, hogy mire lesz elég az erőm és az akaratom, azt még nem árulhatom el!”