INSIDER

Nincs bo­csá­nat! - ezt üzeni a so­főr­nek az au­tó­bal­eset­ben el­hunyt ti­ni­lány nő­vére

Krisz­tina egyet­len test­vé­rét vesz­tette el, a másik ál­do­zat szü­lei nem sze­ret­nék a te­me­té­sen látni a so­főrt.

Október elsején Vének és Kisbajcs között két ártatlan fiatal halt meg, amikor egy Suzuki kisodródott a kanyarban, és a fának csapódott.

A pannonhalmi Molnár István az anyósülésen ült. Be volt kötve, de az sem menthette meg az életét: súlyos koponyatörést szenvedett. A sofőr mögött utazott a 17 éves Havasi Evelin a barátjával. A lány a baleset során kirepült a kocsiból, és életét vesztette. Úgy tudjuk, barátja állapota még mindig súlyos, intenzív osztályon ápolják. A sofőr megúszta agyrázkódással.

Fotó: Police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Véneken voltak egy koncerten, és onnan a baráti társaság két autóval indult el. Az egyik kocsi a fiamé volt. Mindössze húsz óra vezetés hiányzott ahhoz, hogy megkapja a jogosítványt, de az autót, ami végül a halálba vitte, már előre megvette. Feri a jó barátja volt, gyakran vezetett, bíztak benne, ezért is engedte őt a volánhoz" – mondta a -nak az elhunyt férfi édesanyja.

István nagymotorból már levizsgázott, mindig a kétkerekűn féltettem, mégis az autójában halt meg.

Az elsődleges vizsgálat szerint a sofőr nem volt ittas, és azt is kizárták, hogy egy vad eléjük ugrott volna. A legvalószínűbb, hogy a balesetet gyorshajtás okozta.

V. Ferenc üzent István családjának: szeretne elmenni szombaton a barátja temetésére, de a szülők megkérték, hogy maradjon távol, mert nincsenek még felkészülve a vele való találkozásra.

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a másik áldozat nem pannonhalmi, hanem monori volt. Nővére a -nak elmondta: Evelin a barátjával ment el aznap a véneki buliba.

Nem ismertük a sofőrt, utólag derült ki számunkra, hogy nem ez volt az első balesete, az interneten ő maga büszkélkedett vele, hogy egy autót már összetört. Másnap reggel édesanyámnak telefonáltak a rendőrök, hogy a húgom autóbalesetben meghalt. Az egész család összeomlott – mondta lapunknak Krisztina.

Eközben a címlapon

A gyászoló nővér egy levélben leírta nekünk érzéseit és fájdalmát, szeretné, ha lapunkon keresztül eljutna a sofőrhöz. Kérésének megfelelően szó szerint közöljük.

"Nincsenek szavak az egyetlen testvérem elvesztésére. Csak düh, fájdalom és az emléke. Valaki, akiben megbízott, a halálba vitte az úti célja helyett. Nekem nem a sofőr hibáztatásának mértéke számít, az én szememben ő a felelős a történtekért. Ha van bűntudata, az kevés, az nem büntetés, a szabadságával kell felelnie!" – üzente Krisztina a sofőrnek. 

Tóth Krisztina megrendítő üzenetet küldött a sofőrnek, aki az autót vezette, amiben egyetlen testvére elhunyt,
Tóth Krisztina megrendítő üzenetet küldött a sofőrnek, aki az autót vezette, amiben egyetlen testvére elhunyt,

Krisztina szerint a legnagyobb büntetés a gyászoló családoké. A szemébe akar nézni a sofőrnek.

A húgom, Havasi Evelin augusztusban töltötte be a 17. életévét, céljai voltak és soha többé nem tér haza. Erre nincs bocsánat, nincs belenyugvás, míg a bűnöst bűnhődni nem látom! A bíróság által kiszabott büntetésen kívül találkozni akarok vele. Azt akarom, hogy a szemembe nézzen, és ő maga számoljon be a történtekről. Ha ez megtörténik, a véleményemen egy cseppet sem változtatna, de a történet feldolgozásában talán igen!”

Evelint jövő kedden helyezik örök nyugalomra.