UTCAFRONT

Nézze meg már most a va­sár­napi tű­zi­já­té­kot!

Min­den ed­di­gi­nél mo­nu­men­tá­li­sabb és lát­vá­nyo­sabb tű­zi­já­té­kot ígér az idei ün­nepi fé­nyek ter­ve­zője, a 2016-os Ma­kaói Nem­zet­közi Tű­zi­já­ték Ver­se­nyen má­so­dik he­lye­zettje, Jakab Sza­bolcs.
  • Szerző: Ripost

Ő álmodta meg, mit látunk majd az égen augusztus 20-án este 9 és fél tíz között Budapesten.

Kattints a képre a galéria megnyitásához!
Kattints a képre a galéria megnyitásához!
EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Egy tűzijáték megtervezése a zenével kezdődik – árulta el a Ripost-nak. – Az idei zenei program összeállításában a Petőfi Rádió szakemberei is segítettek, a klasszikusok mellett egy kis retróhangulatot is nyújt a zenei aláfestés.

Hallható lesz többek között a show alatt a Kék Duna Keringő, amire a levegőben üstökösök „táncolnak”, az István, a király című rockopera részletei, de hallhatunk majd modern klasszikus zenéket is.

A látványtervet, ami az egész show lelke, egy modern szoftverrel készítették el. A zenékre a 3D-s tervezőprogram segítségével komponálták meg a rakéta kilövések tervét. Minden kilövés a zene ritmusához igazodik, és egy számítógépes szoftver koordinálja századmásodpercnyi pontossággal.

Idén közel 25 ezer látványeffektet és több mint hatezer pirotechnikai elemet láthatunk. Fellőnek majd 2 ezer 300 rómaigyertyát is.

A töltetek bekötéséhez 60 kilométernyi elektromos vezetékre van szükség.

Arra a kérdésre, hogy idén honnan érdemes nézni majd a budapesti tűzijátékot, illetve, hogy milyen időt jósolnak a meteorológusok augusztus 20-ára a szerdai -ban kapja meg a választ.