OLDALVONAL

Meg­van Ney­mar kö­vet­kező ál­do­zata

Nyár­tól új edzője lesz a PSG-nek. Ke­re­sett szak­em­ber írt alá a dús­gaz­dag pá­ri­zsi sztár­csa­pat­nál. Ő is elő­dei sor­sára jut?
  • Szerző: vav

Nyártól Thomas Tuchel lesz a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője - értesült a Sportbuzzer. Ha igaz a hír, a német szakember 2+1 éves szerződést írt alá a francia sztárcsapat katari vezetőivel.

Tuchelhez közel álló újságíró kürtölte világgá a hírt
Tuchelhez közel álló újságíró kürtölte világgá a hírt
Fotó: Twitter
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 44 éves tréner mellett olyan neves kollégáival is összeboronálták korábban a párizsiakat, mint például Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Chelsea) és Luis Enrique (legutóbb Barcelona). Tuchelt pedig hívták többek között az Arsenal, a Chelsea és a Bayern München kispadjára is.

A spanyol Unai Emery kirúgása akkor dőlhetett el, amikor a rengeteg pénzből összevásárolt párizsi csapat idén is kiesett a BL-ből. Utóda, Tuchel lehet a következő, aki megpróbálkozhat megnyerni a célul kitűzött trófeát - előtte (igaz, még Neymar nélkül) Carlo Ancelotti és Laurent Blanc bicskája is beletört a feladatba.

Neymar nem mindig azt csinálta, amit Emery (a háttérben) akart
Neymar nem mindig azt csinálta, amit Emery (a háttérben) akart

Kérdés, hogy a Borussia Dortmundtól tavaly nyáron távozott Tuchel hogyan jön majd ki a PSG világsztárjaival, elsősorban Neymarral, akihez hasonló szintű egyéniséggel még sohasem dolgozott együtt. A világrekordot jelentő 222 millió euróért szerződtetett brazil klasszis a hírek szerint bajszot akasztott Emeryvel, aki rossz szemmel nézte, hogy a klubvezetők minden megengednek a szeszélyes csatárnak. Tuchelnél vajon mikor bukkannak felszínre hasonló problémák?