OLDALVONAL

Bombázók, Ferrarik, luxusórák: erre futna Neymar pénzéből

Neymarért 222 millió eurót fizetett a Paris Saint-Germain az FC Barcelonának.
  • Szerző: mv

Amíg a nemzetközi futball szereplői és szurkolói Neymar árát emésztgetik, addig a Mirror bemutatta, mennyi minden mást vehetnénk a 222 millió eurós átigazolási összegből.

Ennyit még egyetlen labdarúgóért sem fizettek, ebből a pénzből kétszer is megvehetnénk az eddigi csúcstartót, hiszen Paul Pogbáért tavaly 105 millió eurót rakott le a Manchester United a Juventusnak.

Ráadásul sajtóhírek szerint Neymar a bérével, a bónuszokkal és a kivásárlási árával együtt közel 500 millióba kerül a PSG-nek. A Sky Sports értesülése szerint a focista éves alapfizetése nettó 30 millió euró (azaz kb. 9 milliárd forint) lesz.

Ha azonban kizárólag az átigazolási díjjal számolunk, akkor ennyi mindent vehetnénk belőle:

- tíz F16-os vadászbombázó állhatna a kertünkben, 1089 darab Ferrari 488 parkolhatna a garázsban, illetve 28 841 Rolex Oyster karórát csatolhatnánk a csuklónkra...

- 332 220 iPhone 7s-t vihetnénk haza egyszerre, illetve nyaralás helyett kompletten megvehetnénk egy kisebb egzotikus szigetet valahol a Bahamákon.

- négy olyan futballcsapatot vásárolhatnánk meg, mint az angol Premier League-be frissen feljutott Huddersfield Town.

- bárki bandázhat Cristiano Ronaldóval, ha kifizeti az óradíját. Nos, Neymar átigazolási pénzéből 40 napra megkapnánk a Real Madrid sztárját.

- Angliában 8522 kórházban dolgozó nővér éves fizetését jelenti a 222 millió eurós összeg.

És ezeket olvastad már?