A NAP VIDEÓJA

Ma­gyar se­gít­ség­gel lesz még pen­gébb Ney­mar

Ro­nal­dinho után a világ leg­drá­gább fo­cis­tá­ját is rabul ej­tette a ma­gyar ta­lál­mány. Ebben sem ügyet­len, de van még mit ta­nul­nia...
  • Szerző: vav

Kiegészítő sportként teqballt játszanak a brazil labdarúgó-válogatott sztárjai az utolsó világbajnoki selejtezőjük előtt. Ronaldinho után Neymarékat is meghódította a magyar találmány.

Neymar az asztalon is ügyesen bánik a labdával
Neymar az asztalon is ügyesen bánik a labdával
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szerdán Chile ellen zárja a vb-selejtezőket a dél-amerikai csoportot vezető Brazília. Neymar és társai a bolíviai 0-0 fáradalmai (és legfőképpen La Paz magaslati levegője) után többek között teqballozással lazítanak Sao Paulóban.

Lázba hozta a brazil sztárokat a teqball
Lázba hozta a brazil sztárokat a teqball
Fotó: AFP

A fotókból kitűnik: a világ legdrágább labdarúgójának különösen tetszik a technikás sport. De párizsi csapattársa, Dani Alves, valamint Gabriel Jesus (Manchester City) és Philippe Coutinho (Liverpool) is élvezik a játékot, akár a szabadban, akár az öltözőjükben.

A profi focisták számára is hasznos teqball leginkább egy meghajlított pingpongasztalon történő „lábtengózásra” emlékeztet.

A magyar találmány világszerte terjeszkedik, fél éve megalakult a nemzetközi szövetsége is. Korábban már olyan egykori klasszisokat is megnyert a nagykövetének, mint például Ronaldinho, Lothar Matthäus, Christian Karembeu, Carles Puyol vagy éppen Ruud Gullit.

"Minden erőnkkel a sportág és a sporteszköz fejlesztésére, nemzetközi elterjesztésére összpontosítunk. Hamarosan további kontinenseken jelenünk meg, ami további világhírű játékosok magunk mellé állítását jelenti. Szerencsénk van, mert senkit sem kell győzködnünk.

Eközben a címlapon
A brazil válogatott például saját maga döntött úgy, hogy a Teqballt az edzései részévé teszi

- emelte ki Huszár Viktor, a Teqball társalapítója és vezérigazgatója.