OLDALVONAL

Ez felháborító, Dzsudzsák menedzsere kitálalt

Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József reagált. Továbbra sem tértek magukhoz a nemzetközi futball szereplői.
  • Szerző: mv

Tavaly nyáron a Manchester United megdöntötte az átigazolási rekordot, amikor átlépte a 100 millió eurós határt.

Az angol csapat 105 milliót fizetett Paul Pogbáért a Juventusnak, és már az az összeg is jókora túlzásnak tűnt. Arra azonban senki sem számított, hogy az új csúcs több mint duplája lesz, hiszen a PSG 222 millió eurót fizetett az FC Barcelonának Neymarért.

Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József a %%-nak elmondta, kizártnak tartja, hogy a jövőben általánossá váljanak az ilyen kaliberű bizniszek:

Óriási a felháborodás, mert ennyit egyetlen labdarúgó sem ér.

Elszálltak az árak. Nem csak a játékos értékéről van szó, hanem a marketingről, az átigazolás körüli felhajtásról. Nem hiszem, hogy ilyen összegek fognak repkedni a jövőben. Ez egyedi eset, de ennek hatására léphet valamit a FIFA, és megszabhatja az árakat."

A Paris Saint-Germain katari elnöke, Nasszer al-Helaifi a brazil futballista kivásárlási árát utalta át a Barcelonának, de ehhez az kellett, hogy Neymar szorgalmazza a klubváltást:

Az őrületes kivásárlási árakkal a klubok azt jelzik, hogy az adott futballista nem eladó.

Ezért szabják meg ezeket az elképesztő összegeket, mint például Lionel Messinél is. Alapvetően azt gondolják, hogy ezek nem kifizethetőek. Neymar esetében azonban megtörtént az, amire senki sem számított, de ehhez a játékos távozási szándéka is kellett. Nem mindent a pénz határoz meg, mert a futballista azt mondhatja, nem megyek.

Neymar azonban menni akart, a Barcelona pedig nem gördített akadályt elé, és őrült összeget határozott meg.

Amennyit még senkiért sem fizettek…