OLDALVONAL

Ez fel­há­bo­rító, Dzs­u­dzsák me­ne­dzsere ki­tá­lalt

Dzs­u­dzsák Ba­lázs me­ne­dzsere, Vö­rös­ba­ra­nyi Jó­zsef re­a­gált. To­vábbra sem tér­tek ma­guk­hoz a nem­zet­közi fut­ball sze­rep­lői.
  • Szerző: mv

Tavaly nyáron a Manchester United megdöntötte az átigazolási rekordot, amikor átlépte a 100 millió eurós határt.

Neymarért 222 millió eurót fizettek (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Neymarért 222 millió eurót fizettek (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Fotó: Keller Mátyás

Az angol csapat 105 milliót fizetett Paul Pogbáért a Juventusnak, és már az az összeg is jókora túlzásnak tűnt. Arra azonban senki sem számított, hogy az új csúcs több mint duplája lesz, hiszen a PSG 222 millió eurót fizetett az FC Barcelonának Neymarért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dzsudzsák Balázs menedzsere, Vörösbaranyi József a -nak elmondta, kizártnak tartja, hogy a jövőben általánossá váljanak az ilyen kaliberű bizniszek:

Óriási a felháborodás, mert ennyit egyetlen labdarúgó sem ér.

Elszálltak az árak. Nem csak a játékos értékéről van szó, hanem a marketingről, az átigazolás körüli felhajtásról. Nem hiszem, hogy ilyen összegek fognak repkedni a jövőben. Ez egyedi eset, de ennek hatására léphet valamit a FIFA, és megszabhatja az árakat."

Vörösbaranyi József többek között Dzsudzsák Balázs menedzsereként dolgozik
Vörösbaranyi József többek között Dzsudzsák Balázs menedzsereként dolgozik

A Paris Saint-Germain katari elnöke, Nasszer al-Helaifi a brazil futballista kivásárlási árát utalta át a Barcelonának, de ehhez az kellett, hogy Neymar szorgalmazza a klubváltást:

Az őrületes kivásárlási árakkal a klubok azt jelzik, hogy az adott futballista nem eladó.

Ezért szabják meg ezeket az elképesztő összegeket, mint például Lionel Messinél is. Alapvetően azt gondolják, hogy ezek nem kifizethetőek. Neymar esetében azonban megtörtént az, amire senki sem számított, de ehhez a játékos távozási szándéka is kellett. Nem mindent a pénz határoz meg, mert a futballista azt mondhatja, nem megyek.

Eközben a címlapon
Neymar azonban menni akart, a Barcelona pedig nem gördített akadályt elé, és őrült összeget határozott meg.

Amennyit még senkiért sem fizettek…