INSIDER

Nettó 200 ezer: ennyi­ért már ér­de­mes el­adó­nak menni!

Egy­más után je­len­tik be a bér­eme­lé­se­ket a nagy áru­ház­lán­cok! Napi nyolc­órás mun­ká­val gya­kor­lat és kö­zép­is­ko­lai vég­zett­ség nél­kül is meg­ke­res­het ma már bárki 180-200 ezer havi net­tót, ha el­sze­gő­dik el­adó­nak. Végre a mul­tik is kez­dik meg­fi­zetni a ma­gyar dol­go­zó­kat!

Nettó 200 ezer az már több, mint a minimálbér kétszerese!Ennyit ma már simán meg lehet keresni a kereskedelemben 8 órás munkaidőben. Most jelentett be jelentős béremeléseket az Auchan és a Spar. Az Aldi pedig csaknem 11 százalékkal emelte a heti 40 órás munkaidőben dolgozó, kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését, amely így havi 301 900 forintra (nettó 200 ezer) nő.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezekért a fizetésekért a legtöbb helyen mindent kell csinálni: beülni a pénztárba kasszázni, árut pakolni, raktárosmunkát végezni, és gyakran takarítani is.

Mindennel együtt nettó 200 ezer fölötti bérek

Az Auchannál kicsit lejjebb vannak a bérek: a kezdő fizetés 150-160 ezer nettó, de élet- és baleset-biztosítást, egészségügyi szolgáltatásokat, vásárlói kedvezményt is kínálnak az alkalmazottaknak. A Spar az áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimumát havi bruttó 220 ezer forintra emelte, ami 146 ezer nettó – de erre jönnek rá a pótlékok, a cafetéria és a családi adókedvezmény, ami 2 gyereknél havi 40 ezer nettó, így 200 ezer nettó fölé mennek a bérek. Vásárlói kedvezményt a Spar is kínál, emellett továbbra is biztosítja alkalmazottai számára a 13. havi juttatást és a hűségprogramot, amikkel családi kedvezménnyel együtt már bőven 200 ezer nettó fölé megy a bér.

Fotó: Markovics Gábor
Eközben a címlapon

A kisboltok nem tudnak annyit fizetni

A fizetesek.hu oldal több tízezer munkavállaló adatait összegzi, és kiderül, hogy az országos nettó alapfizetés árufeltöltőként nettó 170 ezer, eladóként nettó 156 ezer, míg pénztárosként nettó 164 ezer forint  - ami azt jelenti, hogy ha hozzájön a műszakpótlék és vasárnapi pótlékok, a jutatatások, mint a cafetéria, és a családi adókedvezmény, ami egy gyereknél havi nettó 10 ezer, két gyereknél már 40 ezer nettó havonta, akkor 200 ezer forint fölé mennek a nettó átlagbérek is a szektorban.

A tapasztalatok szerint a kisboltok a multiknál valamivel alacsonyabb béreket tudnak kínálni, mint az óriási forgalmú és hatalmas nyereségű multiláncok. 

Trükköznek? Miért nem írják ki pontosan a fizetést?

Körülnéztünk a különféle álláskeresési oldalakon, és meglepő eredményre jutottunk. Egyedül az Aldi írta ki korrekten a bér pontos összegét a különféle munkakörökben – náluk viszont a dolgozók elmondása szerint jellemző, hogy a heti 40 óra helyett „szeretik”, ha a dolgozó kevesebbet dolgozik. A családbarátságra és rugalmasságra hivatkoznak, de persze a heti 20 vagy 30 óra munka kevesebb fizetést is jelent…. A Penny és a Lidl megközelítő összegeket közöl, míg a többiek egyáltalán nem írnak a várható fizetésről.

Érdekes, hogy az Aldi ugyanannyit fizet egy budapesti, mint egy veszprémi üzletében. Mindkét helyen heti 35 órát kell dolgozni és ezért 270 929 Ft-ot fizetnek, ami nettóban mindenféle adókedvezmény, pótlék és cafetéria nélkül nagyjából 180 ezer. Más láncoknál különbséget tesznek aszerint, hogy mennyire frekventált üzletben dolgozik valaki.

Nem feltétel a végzettség

Ami még szembeötlő volt az álláshirdetésekben, hogy a Lidl például a bolti eladói állásnál a középfokú végzettséget és az élelmiszerkereskedelmi-gyakorlatot előnyként értékeli, de ez nem feltétel a munkához.

Az Aldi ugyanebben a pozícióban az ideális jelöltről azt írja: pontos, megbízható, jó munkakörnyezetre vágyik és hosszú távra tervez. Az állás azonnal betölthető. A feladatok közé tartozik a pénztárosi munka elvégzése, árupakolás, takarítás és pékáruk helyben sütése.

Az Auchan és a Tesco pályakezdőket is keres, egyes fizikai munkáknál viszont 1-3 éves gyakorlathoz ragaszkodnak. Utóbbi két multi közül az Auchan eladói pozícióiban a bejelentett fizetésemelések hatására valamivel magasabbak lehetnek már a bérek mint a táblázatunkban közöltek. Ugyanez érvényes a Spar által kínált bérekre is.

Rákényszerülnek a multik az emelésre

  • A gazdasági kényszer hatására történnek ezek a béremelések – mondta a %Ripos%t-nak Bagoly László. A közgazdász szerint csak ilyen módon tudják megtartani a multik a dolgozókat.
  • Összességében javul a gazdaság teljesítőképessége, így a vállalkozások megengedhetik maguknak a fizetések emelését. Véleményem szerint a következő emelés nagyjából egy év múlva várható és ugyanilyen mértékű lehet – fogalmazott Bagoly László.

A fizetesek.hu oldalon több tízezer munkavállaló adatai alapján átlagolják a fizetéseket. Ez az átlagos alapbér, de a fizetést számos tényező növelheti: a jutalékok, a hétvégi és egyéb pótlékok, a juttatások, cafetéria és persze a családi kedvezmény, ami két gyerek után már havi nettó 40 ezer forint idén.

Alapfizetések a multiláncoknál

Aldi: Bolti eladó: heti 35 órában nettó 180 ezer, tíz év után 227 ezer, bolti eladó: heti 40 órában már nem lehet kevesebb nettó 200 ezernél, raktári dolgozó 8 órás műszakban: nettó 205 ezer, raktári takarító 8 órás műszakban: nettó 152 ezer
Lidl: Bolti dolgozó: nettó 177.500, göngyölegraktári dolgozó: elérhető legmagasabb bér nettó 230 ezer
Penny: Bolti eladó: nettó 173 ezer, áru-összekészítő: cafeteriával, pótlékokkal nettó 215-255 ezer
Spar: Bolti eladó: nettó 150-160 ezer
Auchan: Bolti eladó: nettó 150-160 ezer
Tesco: Bolti eladó: nettó 150-160 ezer

* Ami a hirdetésekben megjelent, egyéb juttatások és családi kedvezmény nélkül