KÜLFÖLD

Tíz­ezer mig­ráns remél ma­gyar ha­tár­nyi­tást a nép­sza­va­zás­tól

Po­zi­tív hí­re­ket re­mél­nek a ma­gyar nép­sza­va­zás­tól a Belg­rád­ban fel­tor­ló­dott be­ván­dor­lók...
  • Szerző: Nagy D.

Lázban tartja a Belgrádban tartózkodó migránsokat a magyarországi kvótanépszavazás, számukra pozitív fejleményeket remélnek a referendumtól. Olyan hírek, információk terjednek körükben, hogy a népszavazás után Magyarország esetleg már másnap, hétfőn megnyithatja előttük a határait, és továbbhaladhatnak a kiszemelt európai uniós ország felé – mondta Muci Attila, az M1 szerbiai tudósítója.

Az M1 budapesti stúdiójában ülő kollégája kérdésére Muci Attila azt mondta, a migránsok azt várják, hogy a népszavazás lezárása után, annak eredményétől függetlenül, Magyarország megnyitja előttük a határát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A migránsok készen állnak arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül tovább induljanak Magyarország felé

– tette hozzá.

Muci Attila azt is mondta, nem hivatalos értesülések szerint Szerbiában jelenleg 9-10 ezer illegális bevándorló torlódhat, többségük a horvát határnál és Belgrádban. Mint mondta, a szerb fővárosban lassan olyan érzése van, mint Idomeniben. Belgrádban is hasonló jelenetek fordulnak elő, mint korábban a görögországi településen. A migránsok ételosztáskor hosszú sorokban várakoznak, mindennapossá vált a dulakodás, és sokszor közülük is beállnak az önkéntesek közé, hogy fegyelmezzék a tolakodókat.