KIAJOBB

Já­tékra je­lent­ke­zett, Ro­naldo va­diúj tró­feát vesz célba

Szer­dán kez­dő­dik a lab­da­rúgó Nem­ze­tek Li­gája né­gyes dön­tője Por­tu­gá­li­á­ban.
  • Szerző: mv

A Nemzetek Ligája tavaly őszi mérkőzései nem csak a 2020-es Európa-bajnokság playoffja miatt voltak érdekesek. Az A-liga négy csoportjának győztese, Hollandia, Svájc, Portugália és Anglia ugyanis megmérkőzhet a viadal trófeájáért. A győztes történelmet ír, hiszen elsőként hódíthatja el az európai futball legújabb kupáját.

Ronaldo a portugál válogatottal a Nemzetek Ligájában lép pályára
Ronaldo a portugál válogatottal a Nemzetek Ligájában lép pályára

Az ötnapos eseményt Portugáliában tartják, szerdán a házigazdák Svájccal találkoznak Portóban, holnap pedig Hollandia Angliával játszik Guimaraesben. A két győztes vasárnap az első helyért, a vesztesek pedig a bronzéremért küzdenek.

EZT OLVASTAD MÁR?

Napjaink egyik legjobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo ősszel pihenőt kapott, nem lépett pályára a portugál válogatott négy NL-csoportmeccén. Ezúttal viszont ő is szerepet kap, gőzerővel készül arra, hogy újabb serleget nyerjenek hazájának.

A Juventus 34 éves játékosának ez lesz a tízedik nagy tornája a válogatott tagjaként, és az előző kilenc mindegyikén legalább egy gólt szerzett, 2016-ban pedig Eb-t nyert a csapattal. Utóbbi sikerhez három találattal járult hozzá. Emlékezetes, a magyarok elleni 3-3-as találkozón kétszer mattolta Király Gábort.

A Nemzetek Ligája pénzdíja sem mellékes, a döntő győztese 10,5 millió eurót vihet haza, a második 9 millióval, a harmadik nyolc millióval, a negyedik pedig 7 millióval gazdagodik.

Hat liverpooli játékos duplázhat az NL-ben

A Liverpool szombaton elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját, miután a döntőben 2-0-ra verte a Tottenhamet. A győztes csapatból hatan duplázhatnak, egy héten belül ezúttal a válogatottjuk tagjaként nyerhetnek. Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez és Jordan Henderson Angliával, Virgil van Dijk és Georginio Wijnaldum Hollandiával, míg Xherdan Shaqiri Svájccal járhat sikerrel.

Eközben a címlapon