POLITIK

Nem­zet­biz­ton­sági ügybe ke­ve­re­dett az LMP: Szél Ber­na­dett je­löltje nem­zet­biz­ton­sági koc­ká­zat!

Nyo­mós nem­zet­biz­ton­sági oka van, hogy Szél Ber­na­dett LMP társ­el­nö­köt Né­meth Szi­lárd fi­de­szes po­li­ti­kus el­ta­ná­csolta a nem­zet­biz­ton­sági bi­zott­ság ülé­se­i­től - tudta meg a Hí­r­adó.hu több, egy­más­tól füg­get­len for­rás­ból.
  • Szerző: Ripost

Németh Szilárd néhány napja azzal érvelt, Szél Bernadett kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlás-szervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli, ezért a kormánypárt nem akarja, hogy Szél jelen legyen a bizottsági üléseken, amikor a Soros-terv a téma.

Szél Bernadett
Szél Bernadett

A Híradó.hu úgy értesült, ezen túlmenően egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági „távoltartás” mögött, és ez érzékenyen érinti az LMP miniszterelnök-jelöltjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hirado.hu-nak több egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette, Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő-munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágításakor problémák merültek fel a múltjában: a Szél jelölte szakértő 1986-ban Kabulban, azaz Afganisztánban született afgán fiatal, aki korábban a MigSzol alkalmazottja, az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt. Az alkotmányvédelmi hivatal a föntebbiek ismeretében megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította.

Szél a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterehez, aki azonban elutasította azt és helyben hagyta az AH döntését.

A MigSzol, azaz Migráns Szolidaritás az a szervezet, amely 2016. december 3-án tüntetést szervezett a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. A tüntetésen azt skandálták, „Szabadságot Ahmednek!”, és „Ma Ahmed, holnap te”. 2015. május 19-én a MigSzol nemzeti konzultációs kérdőívekből készült hajókat úsztatott a Dunán, így tiltakoztak a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció ellen.

Németh Szilárd
Németh Szilárd

Ugyanez a szervezet az, amely a 2015-ös Keleti pályaudvari káoszban arra biztatott mindenkit, adakozzon a migránsok ellátására, élelmezésére és továbbutaztatására. Mint azóta ismertté vált, Salah Abdeslam, a 2015-ös párizsi vérengzés központi alakja a Keleti pályaudvari káoszban szedte össze az illegális bevándorlóként a MigSzolhoz hasonló szervezetek támogatásával érkező terroristákat.

Eközben a címlapon

Mint az köztudott, a nemzetbiztonsági bizottság elé gyakran kerülnek minősített adatok is, melyeket csak olyanok ismerhetnek meg, akik átestek a megfelelő átvilágításon, és az alkotmányvédelem nem tárt fel kockázatokat személyükkel kapcsolatban.

Mivel Szél egy olyan szakértőt jelölt korábban, akinél az AH feltárta a kockázatokat, és korábban ő maga is Soros-szervezet alkalmazásában állt, érthető a kormánypártok óvatossága.

A hirado.hu kereste Szél Bernadettet és a Belügyminisztériumot is a föntebbi információkkal kapcsolatban, amint válaszolnak, frissítik cikküket.