OLDALVONAL

Ame­ri­ká­ban lehet sztár a ma­gyar vá­lo­ga­tott fo­cista

Edzője ki­ugró tel­je­sít­ményt vár Né­meth Krisz­ti­án­tól a ma kez­dődő 2019-es sze­zon­ban. A ma­gyar vá­lo­ga­tott csa­tár ta­valy tért vissza az ame­ri­kai Sport­ing Kan­sas City lab­da­rú­gó­csa­pa­tá­hoz. Rajta kívül még két honfi­társa ját­szik Ver­mes Péter klub­já­ban, és ket­ten a ri­vá­li­sok­nál.
  • Szerző: ST

Németh Krisztián kirobbanó formában várja az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) hétvégi rajtját. A 30 éves magyar támadó az észak- és közép-amerikai csapatoknak kiírt BL-ben két góllal vette ki a részét a Sporting Kansas City továbbjutásából a mexikói Toluca ellen. Magyar származású edzője, Vermes Péter szerint egyértelműen vezérszerep vár rá a most kezdődő szezonban.

Németh góllal kezdett az észak- és közép-amerikai csapatoknak kiírt BL-ben
Németh góllal kezdett az észak- és közép-amerikai csapatoknak kiírt BL-ben
Fotó: Facebook
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Edzője szerint megváltozott Németh Krisztián

Képes olyan dolgokra, amikre sok csatár nem: amellett, hogy gólerős, a végső passzokban is nagyon jó, rendkívül sokoldalú futballista.

Egy ilyen hosszú és megterhelő idényben ő egy olyan játékos, aki többféleképpen is a csapat segítségére lehet majd

– méltatta „Némót” Vermes a kansasiak honlapján.

"Már az első idei edzésen láttam rajta, hogy valami megváltozott: más emberként, jóval magabiztosabban sétált ki a pályára."

Vermes Péter az MLS egyik legjobb támadójának tartja Németh Krisztiánt. A már Ázsiában is megfordult magyar csatárt nem hiába imádják a csapat szurkolói is: 45 tétmérkőzésen már 19 gólnál jár a Sportingnál.

Németh húzóember az SKC-nál
Németh húzóember az SKC-nál
Fotó: Facebook

Három magyar játékos küzd a Sportingért

Az ő jó példáján is felbuzdulva, mellette két magyar légióst foglalkoztat még a klub. A 22 éves Sallói Dániel az előző szezonban alapembernek számított, összesen 16 gólt szerzett. A magyar válogatott védő, a 26 éves Baráth Botond pedig januárban csatlakozott az együtteshez, a Honvéd korábbi játékosa tétmérkőzésen még nem mutatkozott be.

Eközben a címlapon
A magyar labdarúgók technikailag átlag felettiek, taktikailag kiválóan megértik a játék lényegét, hihetetlen az improvizációs készségük,

és ha kiemeled őket Magyarországról, rendkívül nyitottak arra a környezetre, amelyben élnek, könnyen alkalmazkodnak

– idézte Vermest nemrég a Nemzeti Sport.

A kansasi magyar különítmény (balról-jobbra): Sallói Dániel, Németh Krisztián, Baráth Botond
A kansasi magyar különítmény (balról-jobbra): Sallói Dániel, Németh Krisztián, Baráth Botond
Fotó: Instagram

A fogadóirodáknál a Sporting a hatodik legesélyesebb gárda a bajnoki címre. Némethék a Los Angeles FC otthonában kezdik a szezont, magyar idő szerint hétfő hajnalban.