BOZÓT

Nőket erő­sza­kol­tak meg a mig­rán­sok német szál­lás­he­lyén!

Döb­be­ne­tes do­ku­men­tu­mo­kat kö­zölt a te­kin­té­lyes Huffing­ton Post nevű ame­ri­kai hír­por­tál német ki­adása.

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kierőszakolt prostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges és már hetek óta ismeretes, mégis elhallgatták.

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg a német gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A Huffingtonpost.de olyan dokumentumot is közöl, amelynek dátumából kiviláglik: a hírportál szerint tömeges probléma Hessen tartományban már augusztusban tudott volt. A cikkhez mellékelt, augusztus 18-i keltezésű levelet a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége közösen írta a tartományi parlamentnek. 

EZT OLVASTAD MÁR?

Azt állítják, hogy a Hessen tartományban lévő nyolcvanezres egyetemváros, Giessen befogadópontján nem egyedi esetekről van szó, az okokat pedig többek között a menekültek elhelyezésében látják. Beszámolójuk szerint a nemek szerint nem elkülönített, nagy közös sátrakban való elhelyezés és a koedukált illemhelyek szülik az alkalmakat.

„Nők folyamatosan arról számolnak be, hogy inkább nem mennek vécére, mert az úton odafelé, vagy az illemhelyen támadásokra és nemi erőszakra volt már példa.”

A Huffingtonpost.de saját adatgyűjtésére hivatkozva írja, hogy a levélben foglaltak a valóságot tükrözik, sőt, a valódi helyzethez képest még visszafogottan is fogalmaztak a sorokat papírra vető szervezetek képviselői. Mint írják, a giesseni eset nem egyedi, több befogadóhelyről is hasonló jelzések érkeznek.

A hírportál megemlíti, hogy a menedékkérők túlnyomó része fiatal férfi. Az írás felveti, hogy Merkel kancellárnak

„inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik”.