KÜLFÖLD

Krisz­tus­nak hitte magát - Mig­ráns­bű­nök Spa­nyol­or­szág­ban

Vá­lo­ga­tás a feb­ru­ári ese­tek közül, ame­lye­ket csak egyet­len hon­lap tesz közzé min­den hó­nap­ban. Nem csoda, hogy erő­sö­dik a jobb­ol­dal és a mig­rán­s­el­le­nes han­gu­lat.
  • Szerző: SZM

Sorsdöntő választás lesz Spanyolországban, április 28-án. A spanyol szocialista munkáspárt (PSOE) minden eddiginél erősebben udvarol a liberális színezetű Polgárok Pártjának (Ciaudadanos) egy koalícióért, amivel talán megmenthetné a hatalmát az egyre erősödő jobboldaltól. Addig azonban minden marad a régiben, azaz a migránsok beengedése és a bűncselekményeik elhallgatása.

Eddig is a Casoaislado volt az egyetlen olyan független honlap, amely igyekezett naprakészen mindenről tájékoztatni az olvasóit.Ezúttal a nyilvánosság elől jobbára eltitkolt februári esetekről készített egy listát, amelyből mi is szemezgetünk.

Február 3. Hat észak-afrikai migráns egy raktárban megerőszakolt egy nőt Sabadellben. Ugyanazon napon egy 48 éves marokkói szexuálisan zaklatott egy 87 éves nőt Ibizán.Három nappal később egy marokkói szexuálisan bántalmazott két kiskorút Benielben. Szintén 6-án, hat jogsértésért letartóztattak egy kiskorú bevándorlót Barcelonában.

Február 7-én a tengerparti Blanes-ben egy szenegáli migráns “szexuálisan visszaélt” egy 11 éves lánnyal. Egy napra rá letartóztattak egy kamerunit Marbellában, aki szexuálisan megtámadott egy pincérnőt.

12-én szintén egy kameruni megerőszakolt egy 21 éves lányt Villaviciosában. Két napra rá letartóztattak egy ghánai állampolgárt, mert “szexuális visszaélést" követett el egy nővel szemben Totanában.

Február 18-án Bergában letartóztattak egy 33 éves szenegálit, aki egy 72 éves idős hölgyet támadott meg. Ugyanazon a napon egy algériai nőt Valenciában azért ítéltek el, mert szexuálisan molesztált egy általa gondozott 3 éves gyermeket. Egy napra rá guineai és szubszaharai migránsok fogva tartották egy nőt és “szexuálisan kihasználták” őt. 23-án Tenerife szigetén ugyanezt tette egy észak-afrikai férfi.

Február 23-án Saguntban egy kiskorút megerőszakolt egy ecuadori, aki a bíróság előtt azt állította, hogy ő Krisztus reinkarnációja. Egy napra rá egy pakisztánit fogtak el, aki Valenciában, egy parkolóban próbált megerőszakolni egy nőt. Egy nappal később ismét nemi erőszak kísérlete volt, ezúttal Mallorca szigetén, a tettes észak-afrikai. Két napra rá egy románt tartóztattak le öt szexuális támadásért, Tres Cantos-ban. 26-án egy marokkói követett el nemi erőszakot Lorcában.

Eközben a címlapon

A felsorolás messze nem teljes. A Casoaislado szerint februárban minden nap több mint egy - bevándorlók által elkövetett - bűncselekmény történt Spanyolországban.