KÜLFÖLD

Jól idő­zí­tett ha­ra­pás men­tette meg a nőt a nemi erő­szak­tól

Két év három hó­napra ítélte a kons­tanzi ke­rü­leti bí­ró­ság azt a pol­gár­há­ború elől el­me­ne­kült szí­riai mig­ránst, aki ta­valy egy német köz­park­ban pró­bált meg­erő­sza­kolni egy 36 éves nőt. Az ál­do­zat nagy sze­ren­csé­vel úszta meg a tá­ma­dást.
  • Szerző: wm

A Schweinningenben élő 26 éves migráns három és fél évvel ezelőtt menekült Németországba. Azt mondta, a szíriai polgárháború szörnyűségei miatt döntött úgy, hogy elhagyja otthonát. A szíriai férfi azonban már 10 hónapja ül előzetes letartóztatásban a németországi Konstanzban, mert a gyanú szerint bántalmazott, és próbált megerőszakolni egy 36 éves német nőt. 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az áldozat elmondta a bíróságon, hogy tavaly májusban egy szombat reggelen vásárolni indult a közeli piacra, ám egyszer csak észrevette, hogy valaki követi. Az utca a korai időpontban szinte teljesen üres volt, a nő háta mögött egy férfi sétált letolt nadrággal. A nő ijedtében a közeli parkba menekült, de a férfi utolérte. A 36 éves asszony hiába próbált védekezni, hamar a földön találta magát. A támadó a nő nadrágjába csúsztatta a kezét, amire az áldozat kiabálni kezdett. A migráns befogta a nő száját, aki így minden erejét összeszedve beleharapott támadója kezébe.

A bevándorló ekkor egy pillanatra elengedte az asszonyt, aki ezt kihasználva elfutott. 

A rendőrség a pontos személyleírásnak és a migráns kézfején hagyott fognyomoknak köszönhetően hamar elkapta a 26 éves férfit. A szíriai férfit egy tolmácson keresztül kérdezték a tárgyalóteremben, de szinte minden feltett kérdésre azt válaszolta, hogy nem tudom, vagy nem emlékszem. A migráns végül 2 év 3 hónapra ítélték nemi erőszak kísérlete és testi sértés miatt.