KÜLFÖLD

Rend­őr­ségi he­li­kop­ter­rel fog­ták el a 9 éves kis­lány meg­erő­sza­ko­ló­ját

Rend­őr­ségi he­li­kop­ter pász­tázta a te­re­pet a né­met­or­szági Des­sau-Ross­lau fe­lett pün­kösd­kor. A ha­tó­sá­gok­nak pár órán belül si­ke­rült el­fog­nia azt a 27 éves ni­geri mig­ránst, akit egy 9 éves kis­lány meg­erő­sza­ko­lá­sá­val gya­nú­sí­ta­nak.
  • Szerző: WM

Sokkolta a Szász-Anhalt tartományban található Dessau-Rosslau nevű település lakóit, hogy a békés városban brutális szexuális erőszak áldozata lett egy kilencéves kislány. Az ügyészség közlése szerint a gyermeket a településen egykor működő orosz laktanya területén bántalmazták. A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy kék színű biciklivel menekült el a helyszínről. A felkutatására a hatóságok még egy rendőrségi helikopter is bevetettek, ami végül meg is hozta a várt sikert, néhány óra elteltével ugyanis rábukkantak a körözött férfi nyomára. A rendőrségi közlemény szerint a 27 éves nigeri migráns alaposan gyanúsítható a szörnyű és kegyetlen bűncselekmény elkövetésével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kislány megerőszakolásáról szóló hír futótűzként kezdett terjedni az interneten, aminek hatására több mint százan vonultak utcára Dessau-Rosslauban. A kiskorú áldozatot a szülei jelenlétében kihallgatták a nyomozók, a nigeri bevándorlót pedig előzetes letartóztatásba helyezték.