KÜLFÖLD

Hét­sze­res élet­fogy­tig­lant ka­pott az erő­sza­koló, mégis sza­ba­dul

Újabb sze­xu­á­lis ra­ga­dozó kerül sza­bad­lábra Ang­li­á­ban: a férfi kis­lá­nyo­kat is meg­erő­sza­kolt a sö­tét­ben, de alig 14 évet töl­tött csak a bör­tön­ben.
  • Szerző: KF

A 63 éves Antoni Imiela „M25-ös erőszakoló” néven vonult be a brit kriminalisztika történetébe, és bár eredetileg hétszeres életfogytiglanra ítélték, 14 év után feltételesen szabadulhat. Az M25-ös nevet azért kapta, mert támadásai után mindig ezen az autóúton menekült el. Magányos áldozatait a sötét utcákon szúrta ki, majd a kocsijába rángatta és megerőszakolta őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közeli szabadulás híre sokkolta a brit közvéleményt, mivel a vadállat még egy 10 éves kislányt is képes volt erőszakkal magáévá tenni.

Imiela fegyveres rablásokkal kezdte, majd 1987 karácsonyán erőszakolt először: fegyverrel szexre kényszerített egy nőt a lakásán, majd elvitte az értékeit. Két héttel később feladta magát, 14 évre elítélték. 1996-ban azonban szabadult, s Dél-Anglia több városában is lecsapott. Összesen 7 nőt erőszakolt meg, köztük egy 10 éves kislányt, akit késsel fenyegetve rabolt el, és öt órán át tartott fogva az autójában – ezalatt többször is szexre kényszerítette.

A férfi jó magaviseletének köszönhetően kerül feltételesen szabadlábra, ám sokan attól tartanak, újrakezdi ámokfutását.

Rövid idő alatt ez volt a második olyan döntés, mely szerint egy szexuális ragadozót idő előtt szabadon engednek a brit hatóságok: a Fekete Taxisként ismertté vált John Worboys 102 nőt molesztált, többségüket elkábította és megerőszakolta a taxijában, mégis csupán 9 évet töltött rács mögött.