KÜLFÖLD

Bru­tá­li­san meg­nőtt a nemi erő­sza­kok száma Auszt­ri­á­ban

Bár összes­sé­gé­ben csök­kent az idei első fél­év­ben a bűn­cse­lek­mé­nyek száma Auszt­ri­á­ban, de 43 szá­za­lék­kal nőtt a nemi erő­sza­kok száma a ta­va­lyi azo­nos idő­szak­hoz ké­pest.
  • Szerző: WM

Míg 2017 első félévében 261 nemi erőszakot jelentettek a rendőrségen, addig az idei év első hat hónapjánál már 374-nél tart a statisztika. A 43 százalékos növekedés egész megdöbbentőnek tűnik. Az áldozatok között elsősorban osztrákok vannak, de sorrendben őket követik a németek, szerbek, afgánok és szlovákok.

Az elkövetők között is az osztrákok állnak az élen, itt azonban a második helyre a török bevándorlók kerültek, míg az afgánok, románok, németek szintén kiemelkedő helyen szerepelnek. A bűnügyi statisztika arra is rámutat, hogy a Nagy-Britanniában tapasztalható szomorú trend már más európai nagyvárosba is kezd begyűrűzni. A késsel elkövetett erőszakos bűncselekmények száma ugyanis jócskán megemelkedett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezen kívül Bécsben az év kezdete óta 17 ember lett gyilkosság áldozata, ez tízzel több, mint amennyit tavaly regisztráltak az első félévben.