OLDALVONAL

Őrü­le­tes fi­ze­tés­ről mon­dott le Né­meth Krisz­tián

A busás fi­ze­tés he­lyett a szak­mát vá­lasz­totta Né­meth Krisz­tián, aki bú­csút in­tett Ka­tar­nak és az Egye­sült Ál­la­mokba szer­ző­dött.
  • Szerző: mv

Németh Krisztián 2016 januárjában megütötte a főnyereményt, anyagilag karrierje legjobb szerződését kötötte: évi 1.5 millió dolláros (380 millió forintos) fizetésért az al-Garafához szerződött.

Németh visszatér Amerikába, korábban Kansasben játszott (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Németh visszatér Amerikába, korábban Kansasben játszott (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Ehhez képest a magyar csatár előtte bagóért játszott, az amerikai Sporting Kansas Citynél évi 250 ezer dollárt (71 millió forinttal) keresett, és remek teljesítménye ellenére sem volt esélye az emelésre. Tudniillik bő egy év alatt 33 mérkőzésen 16 gólt szerzett, és hét gólpasszt adott. Ráadásul a Portland elleni találatát az év góljának választották a 2015-ös szezonban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Amíg azonban anyagilag indokolt volt a katari váltás, addig szakmailag jókora visszalépést jelentett, hiszen a katari Stars League színvonala finoman szólva sem sorolható a nívósak közé.

Németh Krisztián szakmailag előrébb lépett (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)
Németh Krisztián szakmailag előrébb lépett (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

Németh a napokban felbontotta szerződését az al-Garafánál és visszatért az Egyesült Államokba, a New England Revolutinonnél folytatja karrierjét. A foxborough-i csapatnál azonban esélye sem volt a katari pénzre, az amerikai csapat legjobban kereső játékosa, Xavier Kouassi például évi 890 ezer dollárt visz haza.

A magyar támadó kevesebbet kap az elefántcsontparti középpályásnál, vagyis legfeljebb a felét teheti zsebre az eddigi bérének. Rengeteg pénzről mondott le, szakmailag azonban előrébb léphet, amelyet a magyar válogatottnál is kamatoztathat…