OLDALVONAL

Gu­lá­csiék simán el­in­téz­ték Dár­dai Hert­há­ját

A ma­gyar ka­pus­nak alig volt dolga a mér­kő­zé­sen, csa­pata pedig újra az élre állt a Bun­des­li­gá­ban.
  • Szerző: HBK

Az RB Leipzig nyerte a magyaros csúcsrangadót a német futballbajnokságban, a lipcseiek 2–0-ra nyertek a Hertha ellen, ahol Dárdai Pál a vezetőedző.

A Hertha nem tudta megszorongatni a Leipzig csapatát
A Hertha nem tudta megszorongatni a Leipzig csapatát
Fotó: AFP

A Leipzig kapuját a szokásoknak megfelelően Gulácsi Péter védte, a magyar futballistának alig volt dolga, a berlini csapat nem igazán tudta megnehezíteni az újonc dolgát, amely 11. győzelmét aratta a Bundesligában, 36 ponttal az első helyen áll, de csak három pont az előnye a Bayern Münchennel szemben, a címvédő holnap játszik a Darmstadt ellen.

EZT OLVASTAD MÁR?

A Hertha egyébként sokáig jól tartotta magát, de az első félidő végén Timo Werner egy nagyszerű passz után a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

A szünet után nem sokkal kialakult a végeredmény, egy szöglet után a magyar felmenőkkel is rendelkező Willi Orban fejelt a kapuba, a vendégjátékosok csúnya helyezkedési hibája miatt teljesen üresen maradt a hazaiak csapatkapitánya.

A Leipzigre jövő hét szerdán is vár egy komoly mérkőzés, ugyanis a Bayern München vendége lesz az újonccsapat. A Herthánál pedig már nagyon várhatják a téli szünetet, a csapat zsinórban kétszer kapott ki a bajnokságban, szerdán a Darmstadt ellen javíthatnak Dárdaiék.